kazikus1997 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 (edytowane) Witam. Zjechalem autem z podnosnika (RN Scenic I. 97r., 1.6 8v) zgasilem go, po ok. 15 minutach wrócilem, bo chciałem jechac do sklepu. Przekręcam zapłon ok, kontrolki zgasly wszystko ładnie pięknie, i przękrecam dalej - do rozrusznika. A tu NIC! Zero reakcji. Pokopałem, coś w kabelkach, okej ruszył. ALE nie ma immo, nie ma radia, i nie ma zegarka, temp. A migacze raz szybciej, raz wolniej miga i przy tym dziwnie drzy. Wydawało mi się to dziwne bo nigdy się z takim czymś nie spotkałem, siedziałem z 2h, i cos "ruszylo", a mianowicie - wyciablem kostke z radia i sa 4 piny, w 2 powinien byc prad, a jest tylko w jednym o.O. Wiec zmostkowałem to, wszystko odrzylo... ALE jak wyciągne kluczyki ze stacyjki, wszystko sie kasuję - stacje w radiu i zegar. Wydaję mi się to tak na "krótko" nie na długą metę. Prosze was o pomoc! Szybką, pomoc. Pozdrawiam, Kamil. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki i 5.7 P_r_z_e_m_o Poprawione, wybacz. Edytowane 19 Sierpnia 2012 przez kazikus1997 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 A może tak zacząć od początku, czyli od sprawdzenia bezpieczników, wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 zmostkowałem to Jak zmostkowałeś do żółtego przewodu w kieszeni, to nic dziwnego że się resetuje. Przeczyść/dokręć klemy przy akumulatorze na początek. Dalej przeczyść skrzynkę bezpieczników przy akumulatorze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazikus1997 Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Wszystkie bezpieczniki sprawdzone. "Dalej przeczyść skrzynkę bezpieczników przy akumulatorze." - Przy akumulatorze nie ma bezpieczników,(akumulator w kabinie [pod siedzeniem) sa nizej niz kierownica po lewej stronie i pod maska. Chyba ze sa jakies ukryte..? Co dalej? :) Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Nie zwróciłem uwagi, że to Scenic... Miałem na myśli bezpieczniki w podszybiu pod maską po lewej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazikus1997 Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Sprawdzone, wszystkie sprawne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zjechalem autem z podnosnika A co robiłeś, że auto było na podnośniku? do rozrusznika. A tu NIC! Zero reakcji. wypadła wsuwka zasilania automatu rozrusznika? Pokopałem, coś w kabelkach, okej ruszył. tzn. co pokopałeś?Chcesz pomocy napisz dokładnie, bo będziemy zgadywać dalej. Jeszcze raz sprawdź bezpieczniki mocy, w skrzynce nad rozrządem, ale za pomocą jakiegoś miernika. Wygląda mi to na brak zasilania UHC. Dodano: 20 sie 2012 - 13:23 PS Raczej nie kombinuj z podłączaniem przewodów inaczej jak oryginalnie, przewody same nie pozmieniają się miejscami, a możesz jeszcze bardziej uszkodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazikus1997 Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 hmm. Koledzy, tak sobie pomyslałem że gdzieś może nie byc bezpiecznika, i nie było. Tylko niewiem czy to, to. Mianowicie - wkładałem bezpiecznik w kazdy slot gdzie był wolny, trafiłem i wszystko "odrzyło". Bezpiecznik jest odgrodzony dwoma "ściankami" od innych, znajduję się w 2 rzędzie od dołu, na naklejce jest on koloru zielonego, i obrazek, któremu nie przygladałem się dokladnie, wieczorem zobaczę i dopiszę. Myslicie że problem rozwiązany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Skoro odżyło to chyba tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi