Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Małe, tanie, ekonomiczne autko do pracy ?

Luke16

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie autko byście polecili do kwoty 1800zł z LPG? Cudów nie oczekuje... Potrzebuje na odjazdy do pracy... a że mam prace tzw. brudną bo jestem weterynarzem to i tak zbytnio nie będę o auto dbał... Poszukuje czegoś małego (myślałem o fiacie CC 900, ale to fiat :notacrook: ), ekonomicznego (tutaj CC wypada średnio), z jak najmniejszym silnikiem żeby nie płacić kolosalnego OC, no i żeby chodź troszkę było komfortu w tym autku, no i części esploatacyjne nie wiadomo ile kosztowały... Fotele z tyłu od razu robią out... Myślałem nad Twingo ale nigdy nie miałem ze "świnką" styczności.. Co o niej powiecie??

Das auto tfu... Z resztą po diabła wetowi takie duże auto?? Jeździłem w tej branży berlingo zarówno nowym jak i starym i powiem szczerze że powietrze się woziło... Jak kumpel kupił fiata pande to stwierdziliśmy że to jest idealne autko dla weta ... Tico odpada z racji cieniutkiej blaszki... I nie łamanej kolumnie kierowniczej przy wypadku/stłuczce... To już wolałbym chyba to CC... Nigdy Twingo nie miałem okazji jeździć... :notacrook: Takie clio pomniejszone

Może nie jest najnowsza konstrukcja ale sprawdzona polskich dziurawych drogach Lada samara np http://tablica.pl/oferta/lada-samara-paliwo-gaz-pilnie-sprzedam-ID1iymW.html#d8fc5e40;r:;s: miałem kilka lat usterki drobnostki, koszt części śmiech na sali prosta budowa łatwa w naprawie. Ciekawostka skonstruowana dla Rosjan przez specjalistów z Porsche, jedynie ma zmienione zawieszenie na rosyjskie bezdroża. Usterki przykładowo nagle przestaje działać ogrzewanie , ja rozbierałem konsole przeczyściłem styki i składałem spowrotem i działało. Przy prędkości ok 70 km/h uderzyłem beż hamowania w inne auto i pojechałem dalej przestawione koło kierownicy, złamana atrapa, pęknięty klosz, pogięty zderzak( po naprawie blacharskiej zamontowany ten sam zderzak :notacrook:). Zużycie PB95 bo na takiej jeździłem max 9l przy młodzieńczej fantazji. Silnik 1,3 szału dziś nie robi ale kiedyś nie było tak zle. Prędkość max w mojej samarze lekko powyżej 170km/h , zrobiłem nią jakieś 150tyśkm i mile ją wspominam. Najczęściej wymieniałam klocki i sprzęgło ;) ale to wina brawury i fantazji ułańskiej. Co do blacharki ja miałem wersję exportową fińską ściąganą za dolary, po 14 latach jedynie 1 pęcherz na błotniku ale wiem że często rdza chwytała tylna klapę i błotniki tylne.

Ewentualnie coś nowszego Daewoo Nexia np http://otomoto.pl/daewoo-nexia-instalacja-lpg-zadbany-warto-C25555155.html ojciec miał od nowości i sobie chwalił a przejechał nią coś koło 250tyś, silnik miał 1,5 8v (ten słabszy) zużycie Pb na mieście w granicy 7 -7,5l.

Usterki sporadyczne i niewymagające wielkich nakładów zawieszenie do wymiany po 250tys a dodam że ojciec jeździł z racji zawodu(pracy) dużo po drogach tymczasowych - budowach.

Nieliczne mankamenty: rdza na drzwiach i na progach, wysiedziane siedzenie, na koniec zaczęły psuć się zamki w drzwiach. Co do komfortu to przeważnie i jedynie elektryczne szyby i wspomaganie.

Edytowane przez sebcio76

Witaj Luke16, polecam gorąco świniaka (twingo) z silniczkiem 1.2 8V prosty mało palący (5-6L/100km) gokart! ma świetnego "przypierda od dołu", wszędzie się zmieści, a i on sam sporo pomieści! do miasta na dojazdy do pracy, szkoły czy uczelnię- super! znam to autko (moja siostra to katuje i jeszcze nie dała mu rady;)) przy zakupie zwróć uwagę na rudą (bagażnik miejsce nad tylną belką- najczęściej koroduje, kielichy amorów, podproża i nadkola...) lub clio z tym samym silniczkiem! ( jeśli się wstydzisz twingolca- bo niby babskie, ale miny kierowców fiata jak ich mieszasz... bezcenne). Pozdrawiam!

... przy zakupie zwróć uwagę na rudą (bagażnik miejsce nad tylną belką- najczęściej koroduje, kielichy amorów, podproża i nadkola...) lub clio z tym samym silniczkiem!

Napisz gdzie nie atakuje ruda, będzie szybciej :notacrook:

Edytowane przez Majk2