grysu06 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Witam. Wymieniłem w swojej Megi praktycznie wszytko tj. gumy stabilizatora, tuleje na wachaczu, sworznie, końcówki drążków, amory, poduszki amorów, łożyska oporowe a dalej w lewym kole coś stuka. Co może być przyczyną? Sprężyny, odboje? Prosze o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 wejdź pod auto i szarpnij za zacisk, często jest tak że ma luz na mocowaniu i po nierównościach stuka w charakterystyczny sposób. Mam to w moim sceniolu i już zakupiłem zestaw naprawczy za 48 zeta. Można to tez sprawdzić, jadąc po nierównościach, podczas owych stuków, naciśnij lekko hamulec, jeśli się uciszy to na pewno to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZYLO Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 najlepiej to jedz na diagnostyke auta tam gdzie robisz przeglady ;) a i podaj mi koszt tej imprezy bo ja tez na poczatku przyszlego miesiaca zabieram sie za regeneracje całego przedniego zawieszenia Regulamin pkt. 5.6 Szkoda, że tylko czasem uda ci się w ten prawy Alt trafić. -Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 szarpnij za zacisk, często jest tak że ma luz na mocowaniu i po nierównościach stuka w charakterystyczny sposób. mam tak samo w lewym zacisku Czy mógłbyś podlinkować jakąś przykładową propozycje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 jakąś przykładową propozycje ? Jedziesz do pierwszego lepszego serwisu i mówisz, że zacisk skacze i ma luz, po danych auta dojdą jaki zestaw naprawczy Ci ściągnąć i wszystko na ten temat. Cena za zestaw wyżej, roboty trochę poświęcić i gra muzyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 A to ty z serwisu kupowałeś, myślałem ze przez neta jakoś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Kupowałem w Stacji Kontroli Pojazdów która prowadzi również naprawę. U siebie mam dwie takie stacje i nie mam z tym problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 spoko ok dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZYLO Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 (edytowane) Moja meganka to coach 1.6e 8v 90km a kolumne zawieszenia mam od 2.0 16v, czyli górne łożysko oporowe, górna podkładka sprężyny, amortyzator z zamontowaną podkłądką sprężyny. Pytanie, wymieniam całą kolumne zawieszenia, kupywać części do 2.0 czy zamawiać do 1.6e ? tylko teraz pozostaje sprawa sprężyn mcpersona i rozstawu śrób na zwrotnicy Edytowane 27 Sierpnia 2012 przez SZYLO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Skoro wymieniasz całość to kup części pod silnik jaki masz teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grysu06 Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zacisk z pewnością nie bo przy naciśnieciu hamulca jest tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi