Filibs Opublikowano 3 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 (edytowane) Witam forumowiczów ! W piątek zakupiłem Renault Megane I z 1996r. od Starszego pana. Chodzi o to że miał problem : wymieniał każdego roku tłumik w koncu mechanik powiedział mu żeby usunął katalizator(ceramiczny) i od tego czasu nie było problemu . Moje pytanie z tym związane czy spokojnie przejdzie badanie techniczne ?? I czy z tego roku Renia ma jedną Sondę Lambda czy dwie bo czytałem ze jak ma 1 to spoko ale jak ma 2 to może wpływać nie korzystnie. Z góry dziekuje i pozrdawiam Edytowane 3 Września 2012 przez Filibs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 3 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 z badaniami technicznymi możesz mieć problem, bo skład spalin się nie zgadza. Ja osobiście mam wycięty katalizator od 3 lat, brak jakichkolwiek problemów z silnikiem, czy innymi rzeczami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekwodniak Opublikowano 3 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Ja jeżdzilem 8 lat bez i nikt się nie czepiał na przeglądach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 3 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Nie wiem jak u Was, ale w mojej "metropolii" w żadnej stacji obsługi wykonującej przeglądy okresowe (a jest ich kilka) nie znają takiego urządzenia jak analizator spalin. Tzn.może i znają, ale żeby używali, to nie zauważyłem. ;) Choćbym więc pojechał na przegląd nie wiem jakim kopciuchem, to do czego jak czego, ale braku katalizatora nie przyczepią się. Nie wiem czy w związku z tym cieszyć się czy raczej ubolewać, bo zdaję sobie sprawę, że zwiększona emisja spalin ma wpływ na to czym oddychamy, ale tak po prostu jest. A znając życie zapewne jest tak też w większości naszego pięknego acz dziwnego kraju. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filibs Opublikowano 3 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Ok dzięki, na szczęście następny przegląd w kwietniu 2013 . A jeśli chodzi o spalanie i moc ? jak to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megaanka96 Opublikowano 4 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 moja pali w trascee 7- 7,5 tak na spokojnie a tak po wiosce to z 8 wesssa,z moca szalenstwa nie ma 90koni chodz leciałem 190 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi