Filibs Opublikowano 5 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 (edytowane) Witam ! Mam pytanie , w moim meganie I 96r. jest radio pioneer ale kaseciak i niestety nie ma regulacji bassu .. radio gra jak w garnku i tutaj moje pytanie czy wymiana głośników na lepsze coś da czy lepiej kupic radio z regulacja bassu.? Radio to Pioneer KEH-2300R Dodano: 05 wrz 2012 - 18:22 Opinie ma dobre nie zależy mi na świetnym basie co rozwala szyby... tylko w miarę czystych dzwiękach jak myślicie wejdą one w seryje miejsce w drzwiach przednich Meganie I wersja z elektrycznymi szybami bez jakichś nawierceń nowych ??? do tylu brat ma mi przywieść głośniki oryginalne ze swojego clio 2011r. ale przednie chciałbym wymienić bo te seryjne mają już 16 lat... wiec mysle ze beda lepiej graly te za 40 złotych niz 16 latki http://www.euro.com.pl/glosniki-samochodowe/opinie-peiying-py1685f.bhtml#opinie /0cool: przeniosłem Edytowane 6 Września 2012 przez 0cool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 5 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 Moim zdaniem, głośniki 2-drożne i więcej drożne w drzwi to nieporozumienie. Syczki są za nisko, aby je słyszeć, a dziura w środku membrany zmniejsza bas (wiem to z doświadczenia, ponieważ mam tak u siebie; kupiłem auto z takim zestawem). Lepiej założyć w drzwi głośniki 1-drożne i w parapet nowe tweetery. Dobrym zestawem jest Hertz DSK-130. Ja bym na twoim miejscu dozbierał na taki zestaw lub pokrewny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 5 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 Ale na aukcj są jako dwudrożne a takich nie polecasz http://allegro.pl/hertz-dsk-130-3-dsk130-3-gratis-kabel-4m-2-5mm2-i2580318609.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 5 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 Ale te "dwie drogi" nie są na jednym głośniku. Jedna "droga" to głośnik średnio-nisko tonowy (mid), drugi wysokotonowy (tweeter). Zauważ, ze ja podałem Hertz DSK-130, a Ty Hertz DSK-130.3. Te drugie są 2-drożne, te pierwsze nie (wg budowy głośnika). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 5 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 Czyli o to ci chodzi http://allegro.pl/glos-hertz-dsk-130-wysylka-gratis-sklep-w-wa-i2581999993.html ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 5 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 Tak, dokładnie o taki zestaw mi chodziło. Przyzwoite głośniki w dobrej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi