Irek Opublikowano 10 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 Witam, Jestem posiadaczem Renault Megane II z 2005r. i mam mały problem a mianowicie chodzi mi o trzeszczące plastiki.. Najbardziej dokucza sama deska rozdzielcza, to jest po prostu koszmar przy tak nowym samochodzie. Serwis chcial wymontowac cala deske i spowrotem zamontowac, nie dawal gwarancji.. moglo byc lepiej lub gorzej. Moze ktos spotkal sie z podobnym problemem i ma jakis sposob na jego rozwiazanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ggbaran Opublikowano 12 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 Niestety tak to już jest nawet w tej klasie .Nic nie poradzisz .Mam Megane II z 2003 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość TomaszM Opublikowano 23 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 Ja sobie z tym jakoś radzę - demontuję elementy deski, podkładam cienki filc i jest coraz lepiej. W ten sposób wyeliminowałem trzeszczenie z okolic zegarów, radia, i jeszcze paru miejsc. Teraz walczę z przednimi słupkami, a dokładnie mówiąc z miejscami gdzi sie stykają z deską. Jak jest ciepło jest ok, jak poniżej 10, 8 stponi - saczyna coś "cykać", ale dam sobie i z tym radę - jestem bardzo na tym punkcie uczulony, i niestety odbiera mi to sporo przyjemności z jazdy tym samochodem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moroh Opublikowano 23 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 Cóż, 'plastik is fantastic'.. Jak to Tomku napisałeś - trzeba sobie z tym dać radę na 'domowe' sposoby. Pewnych rzeczy producent przewidzieć nie może.. Niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 Ja sobie z tym jakoś radzę To może zrobisz fotodokumntację z dokładnym opisem - przyda się dla potomnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość TomaszM Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 przy najblizszej okazji mogę zrobić parę fotek, ale ponieważ tego rodzaju zabiegi dobrze jest robić jak jest ciepło to zaczekam do wiosny... Teraz służę radą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dave37 Opublikowano 30 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2007 To normalne w megane II.Mi deska nie trzeszczy tylko srodkowe slupki ale tak mocno jak na starej lajbie.Jest to o tyle dziwne ze np. w Thalii ten problem nie wystepuje,tyle tylko ze tam sa bardzo twarde plastiki spasowane na sztywno a megance wszystko jes elastyczne.polecam jezeli to mozliwe popodkladac jakies filce czy gabki.Innej rady nie ma.Trzeba tez napisac list do zabojadow zeby przylozyki sie do jakosci montazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiniek Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 nasze drogi rozklekotają każdy samochód i to jest przykre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 mi o tym mowisz? auto ledwo dobilo 28tys, niedawno na przegladzie, sypie sie przednie zawieszenie, bede robil jak najszybciej, naszczescie na gwarancji jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly1984 Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 nasze drogi rozklekotają każdy samochód i to jest przykre nie każdy focus mojego ojca mimo że 2002 to plastiki prawie jak nowe wogóle nie trzeszczą, a u mnie.. ech... jeszcze czasem mi coś w drzwiach piszczy... :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bargar Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 Witam Zauważyłem, że płyny do czyszczenia plastików mają dziwną właściwość. Po czyszczeniu plastiki właśnie zaczynają trzeszczeć. Czy może ktoś trafił na taki który działa odwrotnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 Chyba takiego nie ma. Ale to co napisałeś to racja. Dlatego przestałem używać różnych wynalazków. Jak wyciszyłem u siebie deskę rozdzielczą to znowu zaczęły trzeszczeć drzwi. Ehh, szkoda nerwów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ptr Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 Ziolo spróbuj docisnąć drzwi mniej więcej w tym miejscu: Tam jest taki zatrzask który często lubi się rozłączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 W drzwiach od kierowcy tak właśnie mam. Tam mi trzeszczy. Jak zatrzask złapie to jest ok. Ale za to w drzwiach od pasażera trzeszczy coś w okolicy głośnika, guzików od szyb, całej tej półki na drzwiach. :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly1984 Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 tam też powiien być jakiś zatrzask albo śrubka, poszukaj a znajdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi