Bubleh Opublikowano 10 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 (edytowane) Witam. Posiadam Megane 1.4e 75KM. Wczoraj zatankowałem za 25zł czyli niecałe 5 litrów i przejechałem tylko 33km, gdzie kumpel z tym samym silnikiem za 25zł przejeżdża 55km. Nauczyciel z technikum do którego uczęszczam podłączył moją Renatkę pod komputer. Zero błędów ale wykazało ze sterownik silnika jest od innego modelu :/ może to być przyczyną zwiększonego spalania?? Sonda lambda jest sprawna. Szukałem na forum podobnego tematy ale niestety nie znalazłem więc proszę o wyrozumiałość. Proszę o odpowiedzi i z góry dzięki Edytowane 10 Października 2012 przez Bubleh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 10 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Sonda lambda jest strawna. Oj nie jadłbym takich rzeczy :) Chyba, że kwasem solnym ją trawisz Że co, zalewasz 5 litrów i jedziesz aż ci nie zabraknie i auto nie stanie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_23 Opublikowano 10 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Dość drastyczna metoda pomiaru spalania i ryzykowny sposób jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubleh Opublikowano 10 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 chciałem zobaczyć ile przejadę za 25 zł. wiem że mogę rozwalić w ten sposób pompę ale mam w razie czego drugą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 11 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 Są lepsze metody na sprawdzenie. Zalać do pełna, z tego samego dystrybutora, jedno i drugie auto - np. do pierwszego odbicia pistoletu i przejechać jednym i drugim określony, taki sam dystans. Potem podjechać pod ten sam dystrybutor i zalać znowu do pełna, znowu do pierwszego odbicia. Wtedy spisać ilość litrów, km znacie i sobie przeliczyć. Zero błędów ale wykazało ze sterownik silnika jest od innego modelu To może mieć znaczenie ale nie musi. Tu należałoby podłączyć pod clipa a nie jakiś dowolny komputer. Świece, filtry oczywiście wymienione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 11 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 za 25zł czyli niecałe 5 litrów i przejechałem tylko 33km, gdzie kumpel z tym samym silnikiem za 25zł przejeżdża 55km Cegłówka pod gaz i też mniej wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 11 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 ewentualnie można pchać samochód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi