tymoteuszek Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 zaufany mechanik twierdzi ze to Łozysko tylnego koła ... mozliwe!? ale prawdziwy problem powstaje przy zakupie Łozyska org 350 zł a łozysko OPTIMAL 170ZL CZY KTOś MIAł TEN DYLEMAT... :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 łozysko OPTIMAL 170ZL Odradzam, lepiej poszukaj innej marki. Znajomy zrezygnował w warsztacie z wstawiania tych łożysk tej marki- miał dużo zwrotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymoteuszek Opublikowano 11 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 mechanik juz je zakupił... miła niespodzianka otwiera pudełko firmy optimal a tam orginalne łożysko SNR Z HOLOGRAMEM!!!!!!!!!!!!!!!! . CZYZ NIE JEST TO DZIWNE??? NA łOżYSKU TEZ WIDNIEJE NAZWA SNR FRANCE?? WIEC CZY WARTO PRZEPłACAć!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 orginalne łożysko SNR to faktycznie fuks, a co do marki OPTIMAL to w Autolandzie powiedzieli mi kiedyś, że można samemu kupić kontener ich łożysk i markować jako własne- pamiętam, że była różnica 5 złotych za łożysko w kartoniku (w samej folii było tańsze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 13 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2007 dokładnie tak było a nie myślałeś o japońskich GNR? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymoteuszek Opublikowano 16 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2007 dokładnie tak było a nie myślałeś o japońskich GNR? a jak cena ? bo za orginalne łozysko SNR zapłaciłem 170 zł..... wiec.... chyba ze chodzi ci o ze to było łozysko gnr!!! stanowczo nie było to te łożysko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 16 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2007 gnr to japoński producent zamienników łożysk ceny są rozsądne od 30 zł ja za tył płaciłem 27 zł za przód 29 zł do ej pory się sprawdzają.....(tfu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymoteuszek Opublikowano 17 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2007 nie wiem czy mysłimy o tym samym modelu mII z 2003! wiec nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robson25 Opublikowano 11 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 kup takie za 50 do 70 zł . Ja miałem 2 meganki i przy każdej wymieniałem 1 szt. także to normalne, że Ci padło. Te wymienione sprawują się ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 11 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 Optimal to nie najlepszy wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szmelman Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Panowie, Mi też padło łożysko tylko w przednim kole. Ostatnio robił mi to mechanik. Tym razem zastanawiam się czy sam nie powalczę z tematem. Czy ktoś już kiedyś to robił? Są do tego potrzebne specjalistyczne narzędzia typu np. prasa??? Tak z ciekawości pytam. Jeżeli ktoś zna temat proszę o info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 prasa musi być inaczej więcej popsujesz niż naprawisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 a z tyłu przy bębnach już nie koniecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRACHU Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 czy to z przodu przy wciskaniu łożyska w zwrotnice czy do tyłu do wciskania w bęben potrzebna jest prasa. ale można coś samemu wykombinować z podnośniaka hydraulicznegoi kilku kontowników lub ceownikow jak masz czas oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szmelman Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Słuchajcie. Widze że nie ma sensu się męczyć. Chciałem poprostu zpróbować dla własnej satysfakcji, ale jeżeli chodzi o tkie sprawy to nie mam zamiaru kombinować. Znajomy zrobi mi to za grosze i ma prasę, a tego faktu sie najbrdziej obawiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi