Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Problem z odpaleniem na ciepłym silniku

Hircyn

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie, to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość.

Nabyłem wczoraj renault megane I 1.6 w gazie, oglądałem, jeździłem ale jak to zwykle bywa nie można przewidzieć wszystkiego.

Mianowicie dzisiaj rano miałem problem z odpaleniem silnika docisnąłem przewody na świecach i przy zapłonie i odpaliła.

Po południu odpaliła bez problemu, niestety gdy dojechałem na miejsce i zgasiłem silnik na ok. 10 min i nie chciała odpalić na ciepłym.

Wymieniłem ze znajomym przewody zapłonowe i świece na nowe, na zimnym odpaliła na strzał, znów pojeździliśmy i po zgaszeniu silnika nie chciała odpalić na ciepłym byłem zmusozny ją zostawić na parkingu.

Rozrusznik kręci, akumulator jest, czasem zaskoczy ale podbije do 500-700 obrotów i gaśnie, próbowałem dodać jej trochę gazu ale niestety nie pomaga.

W czym rzecz? Czy ktoś miał już taką przypadłość? Dodam, że poziom oleju i płynu chłodniczego jest niski (jutro doleję) czy to może być przyczyną?

Proszę was o jakieś wskazówki bo nie za bardzo znam się na "Reniach" a widzę, że dużo osób ma lub miało ten problem.

Serdecznie dziękuję za każdą pomoc,

Pozdrawiam

Proszę was o jakieś wskazówki bo nie za bardzo znam się na "Reniach" a widzę, że dużo osób ma lub miało ten problem

Wskazówka jest jedna <czerwona>

Wybacz kolego, ale znowu mamy przepisywać to co jest już na forum.

Zamykam

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!