Skocz do zawartości

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Wyciekający i bulgocący płyn

Rekomendowane odpowiedzi

matiz-1990 zapamiętaj raz na zawsze jeśli chcesz zniszczyć silnik proszę bardzo załóż stary rozrząd, ale z problemami to tylko do siebie każdy profesjonalny mechanik powie ci że raz puszczony napinacz nie wolno naciągać po raz kolejny.

Tak rozrzad zostawiam Nic nie wymieniam miałem wymienianą pompe pasek , napinacze , rokli rok temu a bez przesady że po roku musze wszystkie części wymieniać ,

Mimo to pasek rozrządu załóż nowy.

wiecie jestem wam wdzięczny za pomoc kurcze ale może nie warto juz kłaść w mój samochód bo za chwile mi powiecie że mam wsadzić w silnik 3 tysie a samochod wart 2,5 no nie ukrywajmy że nowy to on nie jest a tutaj czytam to mnie głowa boli , aż jutro mam stracha jechać do mechanika jak wy mi tak zaczeliście wyliczać ;/ wiecie jak będe miał wsadzić 2 tysiaki no to moim zdaniem nie warto

Ja, jak u siebie wymieniałem, kosztowało mnie to około 500 zł (z planowaniem głowicy). Ale cały koszt robocizny mi odpadł. Pompy wody nie wymieniałem.

Znowu u ciotki robił mechanik i wziął 350 zł. Wymienił tylko uszczelkę, pasek, olej z filtrem i płyn chłodniczy.

To nieźle Cię podliczył.

Rozumiem, że chociaż w cenę jest wliczona pompa wody, rozrząd, uszczelka, uszczelniacze (wału i wałka rozrządu), planowanie głowicy i jej sprawdzenie (ewentualne dotarcie zaworów) oraz wymiana uszczelniaczy zaworowych ? Jeżeli nie, to przegiął z ceną i to znacznie.

no przegioł nie przegioł pisali ze 800 zl bez robocizny no a to juz troche rozbierania jest popy nie wymieniam ani rozrzadu bo pisalem ze to wszystko jest powymieniane

lapka2.gif

Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki i 5.7 - logika wypowiedzi i ortografia

P_r_z_e_m_o