Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Osłona akumulatora

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od kilku miesiecy posiadam megane w kombi z 2000r i trapi mnie pewna sprawa, a mianowicie chodzi o zaslepke nad akumulator pod maska samochodu. Akumulator u mnie w aucie jest odsloniety. Czy nie powinno byc nad nim jakiejs zaslepki takiej jaka jest przy filtrze po prawej stronie? Teraz w jesien zbiera sie tam pelno syfu a w zime pewnie bedzie predostawal sie tam snieg. Myslalem o zrobieniu wlasnorecznie takiej zaslepki, ale nie widze tam mozliwosci przymocowania jej. Czy u Was w autach jest tak samo, a moze ktos sobie z tym poradzil? Pozdrawiam

lapka2.gif

Regulamin pkt. 5.6 -Prezes

Edytowane przez Prezes

Nie bardzo jarzę o jaką zaślepkę chodzi, o tą między szybą a pokrywą komory silnika? U mnie (nie w kombi) żadnej innej tam nie ma, poza czarną plastikową nakładką zakrywającą wnękę na akumulator. Jeżeli to ta, to moim zdaniem pozostaje ASO, złomowisko lub allegro (problem byłby dla mnie, jak to nazwać w szukajce).

Mam meganke od nowości i wygląda dokładnie jak na zdjęciu z linku. Przez tą niezakrytą część woda, śnieg czy liście raczej się nie dostają, Prędzej przez te szczeliny w tych plastikowych nakładkach którymi jest zasysane powietrze do kabiny samochodu. Od strony pasażera to nie jest kłopot, bo po wyciągnięciu aku jest dostęp do otworu spływowego, ale od strony kierowcy, żeby się tam dostać, trzeba zdjąć ramię wycieraczki (nie zawsze ma ochotę zejść) i zdjąć plastikową nakładkę. Warto to od czasu do czasu zrobić i usunąć zalegające tam liście oraz osady błota spłukanego z szyb i sprawdzić drożność otworów spływowych, bo jak będą niedrożne to będzie basenik w kabinie.