Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Syczy cos podczas jazdy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam taki problem, jak w temacie. Widze, ze odpowiedzialne za to jest zapewne serwo - OK, niech bedzie, i tak sie nie znam ;-)

Pytanie tylko: chce naprawic to sam, juz mam kilka napraw za soba: elektryka, osuszanie, wymiana zbiorniczka plynu chlodniczego - ucze sie za kazdym razem. I teraz tak: na aukcjach na Ebayu widze, ze moge kupic zarowno samno serwo, jak i rurke do niego. Pytanie wiec brzmi: jak zdiagnozowac, czy to syczenie to jakas nieszczelnosc owej rurki, czy zepsucie samego serwo ? Chodzi o to, ze nie wiem, co mam kupic, bo nie chce przestrzelic z niepotrzebnie kupionym elementem, wiec chce postawic wlasciwa diagnoze.

Pomoglby ktos doradzajac, jak sprawdzic, co padlo konkretnie ?

Dzieki za ew. pomoc.

P.S. Nie wiecie, czy pasuje do niego serwo z modeli do 99 (1ph1) ?

Edytowane przez biuro74

• 5 tygodni później...
  • 5 miesięcy temu...

Nieszczelność membrany serwa (syczy albo gwiżdże). Właśnie to przerabiam i próbuję sam wymienić. Oczywiście tylko nowe bo używka nie gwarantuje nic, a wymiana jest koszmarna. W książce jest bardzo prosto, ale autor (tłumacz?) zapomniał, że czwartą śrubę serwa można odkręcić tylko po zdemontowaniu pedałów. To i tak nie gwarantuje sukcesu wyjęcia serwa. W mojej Meni wyjęcie blokuje jakaś guma przykręcona do łapy mocowania silnika i... du... z tyłu. O sukcesach zamelduję, a może jakieś "patenty" podpowiem.

Nie będę więcej przedrzeźniał przedmówcy :idea:

mam to samo piszczy strasznie, w zimę jeszcze dało się wytrzymać ale teraz jest masakra, byłem u dwóch mechaników jeden popsikał wd40 i miało być ok drugi chciał wymieniać serwo i jeszcze coś za mase kasy , gdzie można kupić w necie tą membranę do scenica lift 1,6 16v? . Może ktoś ma zdjęcia z opisem jak to wymienić ?

lapka2.gif

Regulamin pkt. 5.13 - cytowanie

P_r_z_e_m_o