grom91 Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Witam z racji tego że muszę garażować swoje magene II na podworku to zastawanwiam się nad zakupem plandeki na auto. Czy ktoś już tego używa czy ma jakieś doświadczenia ? zastanawiam się nad: http://allegro.pl/pokrowiec-plandeka-na-samochod-auto-peva-premium-s-i2663577335.html http://allegro.pl/pokrowiec-oddychajacy-na-samochod-auto-tybond-xxl-i2699193379.html http://allegro.pl/pokrowiec-plandeka-na-samochod-auto-peva-xl-xxl-i2696853983.html ktora będzie najlepsza? Pozdrawiam i czekam na odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekal Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 jak auto będzie stać, będziesz nim jeździł raz na tydzien to jeszcze się opłaca, ale jak codziennie masz to ściągać i zakładać to mam tylko wrażenie że lakier poharatasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Przed ubiegłą zima zakupiłem półpokrowiec dla sceniola starszego, który też parkuje pod chmurką, a codziennie wcześnie rano jest używany. Głównym wymogiem było przyspieszenie odśnieżania auta i brak konieczności skrobania szyb. Sprawdza się to w 100%. Wystarczy odpiąć 2 haczyki z przednich nadkoli i całą matę wraz ze śniegiem pociągnąć do tyłu, przewijając ją na lewą stronę. Śnieg zostaje za autem, a pokrowiec wystarczy tylko wytrzepać, by go władować do bagażnika. Materiał to poliester, taki jak do poszyć parasoli lub kurtek jesienno zimowych, jednak o trochę większej grubości. Kupowałem tu: http://allegro.pl/pokrowiec-oslona-na-samochod-dach-i-szyby-kombi-xl-i2733271774.html oczywiście odpowiedni rozmiar dla sceniola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grom91 Opublikowano 28 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 wlasnie auto więcej stoi niż jeździ. jeżdzę zazwyczaj raz natydzień. a który pokrowiec z tych co podałem byłby ok? w jednym z linkow piszą że pod pokrowcem auto nie "zakiśnie" o co chodzi z tym zakisaniem? pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 (edytowane) Zapytaj sprzedawcę co to oznacza w jego rozumieniu.... A co do wyboru to patrzysz na rodzaj materiału i rozmiar w tym masz także pomoc sprzedawcy: W razie potrzeby prosimy o kontakt:- telefoniczny: 696 330 550 - e-mail: [email protected] Z chęcią pomożemy w doborze odpowiedniego pokrowca. Edytowane 28 Października 2012 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grom91 Opublikowano 28 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 a którą plandeke byście polecili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malyv8 Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Takie zaciaganie, na brudny samochód, i trzepotanie plandeki na wietrze może miec fatalne skutki dla powłoki lakierniczej samochodu.Nie jestem zwolennikiem nakrywania, jedynie klasyczne cabrio garazowane zimą trzymam pod prześcieradłem frote z dużej sypialni, żeby dach sie nie kurzył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MagdaSasqa Opublikowano 30 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 Zastanawiam się czy jest sens kupowania pokrowca. Auto nie jest najmłodsze a aura kapryśna, więc pomyślałam sobie, że wybiorę coś fajnego, zawsze to tańsze niż lakier <_< Znalazłam w sieci niedrogie i wyglądające na solidne. Wydaje mi się, że montaż też jest prosty. Jakie są wasze doświadczenia i co sądzicie o tych konkretnych? Plandeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 30 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 (edytowane) Ja zakupiłem ze 2 lata temu pokrowiec na samochód w Lidlu - od środka miał taki jakby meszek i mogę powiedzieć, że byłem w szoku bo rzeczywiście to działa i nie niszczy lakieru /nawet brudnego/ podczas ewentualnych mocnych wiatrów. Daje to świetny efekt, bo nie trzeba skrobać szyb i czyścić ze śniegu /a niestety te szczotki rysują lakier/. Użytkowany był w sumie tylko jedną zimą, bo potem już postawiłem wiatę i samochód stoi pod nią (jako że są w domu 2 to jeden w garażu pod domem, a 2 obecnie w wiacie). Edytowane 30 Stycznia 2017 przez MarcinDe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi