piona24 Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 (edytowane) Witam, Zauwazyłem przewód wychodzący z silnika, który nie jest niczym zakończony. Przeglądałem zdjęcia w internecie i zauważyłem że jest zakończony rurą karbowaną. Poza tym mam ostatnio problem z orzewaniem, czy przewód jest jakoś powiązany z przepływem powietrza z pod silnika do kabiny? Załączam zdjęcie. Edytowane 28 Października 2012 przez piona24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 z tego co mi się wydaje, że widzę, to jest to dolot do filtra powietrza. Ta rura powinna mieć zakończenie za lampą od strony kierowcy (taki chwyt powietrza). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piona24 Opublikowano 29 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 dzięki za podpowiedź, czy ma ktoś jeszcze jakieś sugestie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexterpl Opublikowano 29 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Innych sugestii nie ma, ta jest prawidłowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 29 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Dokładnie :( to jest zdjęcie osłony silnika i wystającego końca rury od filtra powietrza. Szkoda, że zbliżenie nie jest większe to byćmy mieli nowy temat "co to za część renault" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcz_07 Opublikowano 29 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 ja to ostatnio kleiłem a dokładnie w tym miejscu na zdjęciu co wychodzi ta plastikowa rura taśmą do gumowych przewodów przykleiłem/okręciłem dalszą cześć której już na tym zdjęciu nie ma czyli przewód elastyczny :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piona24 Opublikowano 29 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 dzięki wielkie za pomoc, zaznaczam że jestem laikiem jeśli chodzi o mechanike Czy brak zakończenia tego przewodu może mieć wpływ na problemy z ogrzewaniem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcz_07 Opublikowano 29 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 z ogrzewaniem to raczej nie, to jest dolot powietrza ale do silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piona24 Opublikowano 29 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 fakt faktem muszę kupić i zamontować tą rurę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcz_07 Opublikowano 29 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 masz rację, ja za wszelką cenę chciałem uratować starą więc uciąłem w miejscu urwania i za pomocą taśmy jakoś się udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piona24 Opublikowano 29 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 a jakie mogą być rezultaty tego że brakuje tego przewodu / rury ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcz_07 Opublikowano 29 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 (edytowane) dyskomfort psychiczny :( Edytowane 29 Października 2012 przez pcz_07 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piona24 Opublikowano 29 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 czyli nic sie nie stanie jesli uzupelnie ubytek pozniej niz wczesniej? :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 29 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Jak nie ma tej rury to silnik zasysa ciepłe powietrze bezpośrednio z komory silnika, a jak wiadomo ciepłe powietrze = mniej efektywne spalanie mieszanki, czyli mniejsza moc silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi