kozak677 Opublikowano 30 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Witam! Wsumie, już od dłuszego czasu jeźdze i odpalam cały czas na benzynie samochód. ostatnio, przełączyłem na benzyne, i zauważyłem ze samochód wcale sie nie wkreca na obroty, max 3-4tyś. i odrazu do kabiny dostaje sie zapach benzyny. Otworzyłem odrazu maske do góry, ale nic nie cięknie ani nie zostawia plamy... Dodam też, ze jak odpalam/gasze na benzynie odpala ze strzału, natomiast jak zgasze silnik pracujący na gazie, dłużej trzeba kręcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asiek Opublikowano 4 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 może cewka ( cewki ) już siadają ? silnik pracuje równo, nic go nie szarpie, dławi krztusi ? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozak677 Opublikowano 13 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 Tak jak napisałem, wcześniej, na gazie zachowouje sie idealnie, tylko po przełączeniu na gaz maxmylane obroty to 3-4tyś mocno czuć benzyne.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 13 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 Przyczyn może być dużo, od niedziałających wtryskiwaczy benzynowych, do przepuszczających wtrysków LPG w czasie pracy na benzynie. Poczytaj sobie dział LPG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi