Bart_ Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 Witam, na forum jestem nowy. Od kilku tygodni jeżdże Meganą i przyszła mi pioerwsza wizyta u mechanika. Czy ktos Z Was orientuje sie ile moze kosztowac naprawa wyciaku ze skrzyni biegów? Z tego co dowiedziałem sie od mechanika do wymiany jest zimmering (tak sie ta czesc podobno nazywa) Ja sam jestem laikiem w tym temacie stad moje pytanie do Was. Najproscie oczywiscie zapytac mechanika, juz to zrobiłem, chcioałbym tylko sprawdzic na ile jego wycena jest adekwatna do rzeczywistosci. Z gory dzieki Wam za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberciunio Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 itam cena simeringa okolo 20 zl i 1,5 godziny samemu prosta ymiana niepotrzeba mechanika sciagasz kolo demontujesz polos i masz simering jak na rece zalozenie simera i poskladanie reszty to juz tylko bajka.pozdrawiam i zycze milej robotki a z tego co sie orientuje kiedy mialem uszkodzony simer mechanik wolal za wymiane 100.czysta przesadaidzie opanoac samemu bez mechanika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart_ Opublikowano 6 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 Sam sie za to nie wezme chocby z powodu tego ze nie mam gdzie tego robic, a na parkingu pod blokiem to mało ciekawa opcja. Osoba ktora ogladała to autko powiedziała, że to cały dzien roboty tj. ok 80 zł za czesc + 400 robocizna. Jak wczesniej pisałem sam sie na tym nie znam i stad moje pytanie. Ale cos mi sie zdaje ze bede musial poszukac innego mechanika jesli jest tak jak mowisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 dokładnie, nie wiem jak trzeba się opieprzać by zrobić to w więcej niż 2 godziny i 400 zł to jakaś chora cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart_ Opublikowano 6 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 Dzieki serdeczne za odpowiedz. A i jeszcze jedno pytanie przy okazji. Przy zakretach i przejazdach przez nierowniosci cos skrzypi mi na tylnej osi, jestescie w stanie na podstawie tego opisu powiedziec co moze byc przyczyna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Human Resources Opublikowano 9 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2007 niestey nie.... a co do wyciekow ze skrzyni to niestety normalka w renaultach.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 9 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2007 a nie chodzi tu czasami o uszczelniacz wybieraka - wtedy sprawa nie wygląda już tak kolorowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 9 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2007 Dzisiaj porozmawiałem telefonicznie z człowiekiem od olejów Elf i po moim zapytaniu o olej Tranself TRJ 75W80 powiedział, że pewnie jeżdżę megane. Na moją prośbę wyjaśnił mi o co chodzi i dlaczego tak stwierdził. Odpowiedź: W tych skrzyniach jest zastosowane jakieś specjalne tworzywo (przez chwilę źle mówił o marce Renault) na uszczelniacze, które nie akceptuje współczesnych dobrych olejów przekładniowych (zawierają jakieś związki oczyszczające, które wyżerają uszczelnienia). Dlatego polecił mi zalać olej zalecany. Zamówiłem w/w olej i zapłacę za 5L 98 zł. Ja osobiście kłopotów z wyciekami ze skrzyni biegów nie mam, ale ponieważ będę wymieniał półosie i nie chcę ponownie lać tego samego oleju (trzeba go spuścić) to kupuję nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 9 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2007 Zamówiłem w/w olej i zapłacę za 5L 98 zł. co to za olej ? jakoś strasznie chyba tanio zapłacisz za 5l ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Elf Tranself TRJ 75W80 cena dla warsztatów. www.olpol.com.pl - tu kupuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robercik Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Moim skromnym zdaniem kupując nowe auto mam zalane je zalecanym olejem. W związku z tym jeżeli pojawił się wyciek na uszczelnieniu wybieraka to nie z powodu oleju a raczej konstrukcji skrzyni - wybierak jest od spodu i jest elementem ruchomym dlatego łatwiej może dojść do wycieku. Jeżeli macie inne teorie to chętnie poczytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nagabicz Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 ja miałem drobny wyciek,, mechanicy rzekomo go usunęli a jednak dalej kapka oleju tam na dole gdzies sie trzyma ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DMC-100 Opublikowano 4 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2009 chciałem zapytać czy ktoś wymieniał może osłone pół osi lewej od skrzyni biegów? i czy może sie podzielić wskazówkami bo muszę na gwałt tą część wymienić. a chodzi mi konkretnie czy półośke sie rozpina tak samo jak prawą czy trzeba zozkrecać skrzynie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żurek Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 Witam chciałem zapytać czy ktoś wymieniał może osłone pół osi lewej od skrzyni biegów? Lewej znaczy od kierowcy ..? jeśli jeszcze sie zato nie zabrałeś ..i nadal potrzebujesz jakiś wskazówek to mogę pomóc robiłem to sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xluki Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 Dzieki serdeczne za odpowiedz. A i jeszcze jedno pytanie przy okazji. Przy zakretach i przejazdach przez nierowniosci cos skrzypi mi na tylnej osi, jestescie w stanie na podstawie tego opisu powiedziec co moze byc przyczyna? Miałem podobny problem... zobacz tylne łożyska na belce i tuleje. Mi ze skrzypienia przerobiło się w stukanie na zakrętach. RObota dość pracochłonna, ale efekt jest widoczny i do wyczucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi