Tortoon Opublikowano 1 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Posiadam Renault Megane Scenic 1.6/90KM 98r w automacie. Ostatnio mam problem podczas jazdy na LPG. Gdy przełączę auto na gaz zaczyna się ono dość dziwnie zachowywać. Mianowicie gdy przyśpieszam, auto po około 1O sek. zaczyna się dusić - tak jakby brakowało mu gazu. Wystarczy, że cofnę nogę z gazu na 1 sekundę i znowu wcisnę pedał gazu, a auto przyśpiesza dalej przez okres kolejnych 10 sek. Generalnie można jeździć na LPG tyle, że trzeba co chwilę odpuszczać gaz. Dodam, że na benzynie nie ma tego problemu. Gdy auto stoi a silnik pracuje na LPG bez problemu mogę silnik kręcić do wysokich obrotów i nic go nie dusi. - wyeliminowałem możliwość zalanie sterownika do LPG, - LPG tankuje na STATOIL. - Restartowałem komputer w aucie ale nie rozwiązało to problemu. - instalacja LPG drugiej generacji Macie pomysł co może być problemem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 1 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Źle wyregulowana instalacja mapy LPG robione na postoju pewnie nie w trasie pod obciążeniem przydałoby się wymienić filtry gazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 1 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Też stawiam na filtry gazu. Z tego co piszesz, parownik nie nadąża rozprężać gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megi98 Opublikowano 2 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Też się zgadzam z kolegami, typowe objawy dla zapapranych filtrów gazu :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kambuj25 Opublikowano 13 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 filterek koszt to 5zl;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi