...OSA... Opublikowano 5 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 witam, orientuje się może ktoś jakie koło pasowe jest na alternatorze w megance 1.9dci z 2001r. Chodzi mi o to czy jest to koło OWC wolnobieżne w jedną stronę, czy może OAD z amortyzatorem wewnętrznym? OWC można łatwo sprawdzić ale moje sprzęgło nie ma wolno biegu i dlatego nie wiem czy jest zatarte czy mam po prostu drugą wersję której ręcznie nie da się przebadać. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes0420 Opublikowano 7 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Witam ja u siebie mam wolnobieżne w jedną stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...OSA... Opublikowano 7 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Dzięki wielkie. Więc trzeba będzie kupić nowe, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes0420 Opublikowano 8 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 Z tego co wiem to były dwa rodzaje ja mam takie jak na zdjęciu upewnij się czy to takie bo do tanich części to nie należy,firmowe kosztuje ok 250zł Dodano: 08 lis 2012 - 12:23 A zużyte kolo strzele przy obciążeniu i szarpie napinaczem paska(przynajmniej jak się kończy). Dziwne że twoje się wcale nie obraca może masz tą drugą wersje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...OSA... Opublikowano 8 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 strzałów żadnych nie ma wszystko ładnie chodzi, napinacz minimalnie skacze ale na prawdę nie dużo i wydaje mi się że przy długości paska 6pk 1800 około to chyba normalne. Fotka którą dałeś też przypomina moje koło ale ja mam jeszcze na nim napisy a tu ich nie widzę. Już sam nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes0420 Opublikowano 9 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Witam dałem specjalnie takie bez napisów ogólnie takie koła były na dwa rodzaje paska węższe i szersze o jeden ząbek,jeżeli masz takie samo jak na zdjęciu to powinno raczej mieć ten wolny bieg. Weź spisz ten numer co jest na twoim kole wrzuć w wyszukiwarkę i coś znajdziesz na temat tego koła jakie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi