smerfetek13 Opublikowano 12 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Witam wszystkich serdecznie jako nowy użytkownik. Przejde odrazu do problemu. Otóż posiadam megane i phi 1.6 75km której zaczeło dziać się coś złego Objawy: * gotuje się woda * bardzo mocno kopci na biało * pomimo włączonego ogrzewania, non stop leci zimne powietrze * nie zapala na benzynie a jeśli już to chwile pochodzi i zgaśnie * od dziś dodatkowo strasznie się dławi na lpg gdy mocniej wciśnie się pedał gazu * strasznie falują obroty * wentylator przestał się załączać pomimo że jest sprawny. * gaśnie To chyba tyle jeśli dobrze pamiętam. Rzeczy które już zrobiłem a nie pomogło: * Wymieniłem termostat * -||- czujnik temperatury załanczający wentylator * wymieniony filtr paliwa * Zmieniony olej i płyn chłodniczy Bardzo prosiłbym o pomoc i rady co to mogło paść. Ja obstawiam na: 1) pompa wody.? 2) pompa paliwa.? 3) uszczelka pod głowicą.? 4) listwa wtryskowa.? 5) coś z elektryką.? Helo me.:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 12 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Uszczelka pod głowicą. Nie przybyło koledze oleju na bagnecie? Nie ma masełka pod korkiem oleju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smerfetek13 Opublikowano 12 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 No właśnie nie. Nawet nie ubywa płynu chłodniczego.;/ Mogło wydmuchać uszczelkę tak że niema typowych objawów tylko takie jak napisałem.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 12 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 To zobacz w jakim stanie są świece zapłonowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smerfetek13 Opublikowano 13 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 Meganka jest zasilana gazem i świece są suche i czyste. Mają nalot taki jaki powinien być po spalaniu gazu. Wymieniana byłe jakieś 2000km temu. Sprawdziłem pod korkami - nic złego nie zauważyłem oprócz tego że płyn chłodniczy wyparował jak się gotował. Wyraźnych ubytków oleju też nie widzę(jeszcze sprawdzę jutro dla pewności).;/ A co z pompą wody.? Jakie objawy towarzyszą jej padaniu.? Bo napewno sypnęły mi się dwie rzeczy. Pierwsza jest winna przegrzewaniu się a druga nie zapalaniu na benzynie.;/ Teraz tylko kwestia co padło.? Dodano: 13 lis 2012 - 19:27 Nikt się nie wypowie na temat problemu.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 13 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 Ja bym sprawdził nagrzewnicę i przepustnicę oraz krokowy wyczyścił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi