Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Szalejące zegary "liczniki"

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów

Jeżdzę Meganką I po lifcie 1999r. 1.4 silniczek

Mam taki problem autko było po stłuczce przodem wymienione zostały poduszki,napinacze pasów i taśma pod kierownicą opis mojej usterki

zaczyna sie od tego iż na zegarach świeci się cały czas abs,serw i poduszki a do tego po odpaleniu auta prędkościomierz,licznik,pomiary temp. i paliwa po kilku sekundach nawet do minuty wyłączają się po ponownym właczeniu auta dzieje sie to samo.Czy winą jest licznik ? Licznik rozbierałem kilka tygodni wcześniej bo zaniepokoiły mnie przebłyski diod gdy rozkręciłem go na czynniki pierwsze to okazało się że jakiś inteligentny homosapiens zakleił diody od abs-u , serw i poduszek gumą do rzucia czy one mogło spowodować tą usterkę???

Miałeś pozaklejanie ponieważ ktoś mógł mieć tym autem stłuczkę taka magia sprzedawczyków.

Pozostaje szukać w czym problem (może odpaliły tylne poduchy), abs świeci się bo pewnie któryś z czujników jest uszkodzony albo instalacja elektryczna.

I tu jest pies pogrzebany ponieważ miał stłuczkę i do tego dziś zauważyłem że jest inny jeszcze problem bo abs z tyłu nie jest zamontowany chodzi o czujniki nie widzę żadnych kabli a bęben wewnętrzny posiada pierścień zazębiony do abs-u wiec chyba tu jest problem z abs-em czy może mieć tylko na przód????

Dodano: 17 lis 2012 - 19:49

tylko że on ma tylko 2poduchy

• 4 tygodnie później...

moja nie posiada ,tzn ma wyjścia pod siedzeniem ale nie ma w siedzeniach żadnych poduszek ale mniejsza z tym najbardziej chodzi mi o te zegary dlaczego wyłączają się po chwili??

Dodano: 13 gru 2012 - 19:28

I jak widze że nikt nie potrafi odpowiedzieć na moje pytanie ???