Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Transmiter do meganki.

Rekomendowane odpowiedzi

Mam nie lada zapytanko do bardziej wtajemniczonych frumowiczów. Otóż posiadam od przeszło 2-3 lat transmiter samochodowy do odczyttywania danych w formacie mp3 jednakże kiedy próbowałem go uruchomić w moim poprzednim aucie (VW Golf III) wówczas odmawiał posłuszeństwa tzn. nie było ani jakiegokolwiek sygnału a już tym bardziej się nie uruchamiał. W każdym zakupionym zestawie jest niewielki kabelek zakończony tak jak każde słuchawki oraz pilot więc czy aby ten transmiter działał prawidłowo w megance I należy dokonać poprzez owy pilot jakichkolwiek ustawień czy wystarczy umieścić go w zapalniczce i będzie grał? Bo ta pierwsza wersja wydaje się bardziej realniejsza niż rozpakować, umieścić w gnieździe zapalniczki, włączyć ciesząc się muzyką płynącą z owego doposażenia.

PS:W załączniku przedstawiam zestaw jaki jest w moim posiadaniu.

post-52455-0-95009800-1353682950_thumb.jpg

Tak jak programujesz stacje radiowe, masz zapewne takie poustawiane. Musisz jedną komórkę pamięci na FM poświęcić na tą częstotliwość transmitera. Jeśli nie będzie włączony, będzie tam słyszalny szum (no chyba ze pokrywa się z częstotliwością jakiejś lokalnej stacji radiowej)

Po włączeniu transmitera i przełączeniu radia na ten ustawiony kanał, radio będzie odbierało to co transmiter nadaje.

Nie wiem jak ten (to powinno być w instrukcji) ale niektóre transmitery mają czasami kilka częstotliwości do wyboru (po to właśnie by na stacje radiowe się nie nakładały) i możesz sobie wolną wybrać. Wówczas ta sama musi być i w radiu i transmiterze ustawiona. Cała filozofia.