megane86 Opublikowano 23 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 Mam nie lada zapytanko do bardziej wtajemniczonych frumowiczów. Otóż posiadam od przeszło 2-3 lat transmiter samochodowy do odczyttywania danych w formacie mp3 jednakże kiedy próbowałem go uruchomić w moim poprzednim aucie (VW Golf III) wówczas odmawiał posłuszeństwa tzn. nie było ani jakiegokolwiek sygnału a już tym bardziej się nie uruchamiał. W każdym zakupionym zestawie jest niewielki kabelek zakończony tak jak każde słuchawki oraz pilot więc czy aby ten transmiter działał prawidłowo w megance I należy dokonać poprzez owy pilot jakichkolwiek ustawień czy wystarczy umieścić go w zapalniczce i będzie grał? Bo ta pierwsza wersja wydaje się bardziej realniejsza niż rozpakować, umieścić w gnieździe zapalniczki, włączyć ciesząc się muzyką płynącą z owego doposażenia. PS:W załączniku przedstawiam zestaw jaki jest w moim posiadaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 23 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 Radio musisz mieć ustawione na częstotliwości transmitera i transmiter w gnieździe zapalniczki. Pilot służy tylko do obsługi transmitera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megane86 Opublikowano 23 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 No dobraa ale jak ustawić tą częstotliwość? Czy należy wchodzić w jakieś menu radia? Akurat mam fabryczne radio kasetowe więc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 23 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 Tak jak programujesz stacje radiowe, masz zapewne takie poustawiane. Musisz jedną komórkę pamięci na FM poświęcić na tą częstotliwość transmitera. Jeśli nie będzie włączony, będzie tam słyszalny szum (no chyba ze pokrywa się z częstotliwością jakiejś lokalnej stacji radiowej) Po włączeniu transmitera i przełączeniu radia na ten ustawiony kanał, radio będzie odbierało to co transmiter nadaje. Nie wiem jak ten (to powinno być w instrukcji) ale niektóre transmitery mają czasami kilka częstotliwości do wyboru (po to właśnie by na stacje radiowe się nie nakładały) i możesz sobie wolną wybrać. Wówczas ta sama musi być i w radiu i transmiterze ustawiona. Cała filozofia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megane86 Opublikowano 23 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 OKI teraz to już rozumiem:) Dzięki za pomoc, z pewnością się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi