Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Nie działa "mały" wyswietlacz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Na wstępie, jako nowy forumowicz, chciałem pozdrowić wszystkich użytkowników i bywalców tego forum.

Jak już wspomniałem wyżej jestem nowym forumowiczem, jak i nowym użytkownikiem samochodu Renault Scenic I.

Autko kupiłem tydzień temu i jak na razie jestem bardzo zadowolony z wyboru tego modelu i egzemplarza którego kupiłem.

Jest to Scenic z 2001 roku, z silnikiem 1,6 16V, benzyna, w wersji Dynamiq.

I tu przechodzę do konkretów, a mianowicie:

W tej wersji wyposażenia mam oprócz wyświetlacza radia fabrycznego, jeszcze taki mały wyświetlacz, na którym z tego co się orientuje, wyświetla się samochód i pokazane jest ciśnienie w kołach.

U mnie ten wyświetlacz nie działa, tzn. wogóle się nie włącza przy przekręceniu stacyjki i wogóle.

Czy ktoś może wie jaka jest możliwa przyczyna takiego stanu rzeczy??

Niestety nie mam intrukcji obsługi do tego auta, swoją drogą musiałbym się w takową zaopatrzyć.

Może ten wyświetlacz się jakoś włącza manualnie bądź coś w tym stylu??

Za wszystkie porady, podpowiedzi, sugestie z góry bardzo wszystkim dziękuję.

Pozdrawiam serdecznie

Adrian

A ma kolega czujniki w kołach? Podejrzewam że padły baterie w czujnikach albo założone felgi bez czujnika ciśnienia i dlatego opcja sygnalizacji została wyłączona Clipem aby nie świecił się komunikat o uszkodzonym kole.

Witam

Dziękuję za podpowiedź.

Koła są oryginalne Renault 16 cali, zdjęcie poniżej.

A te czujniki w kołach są gdzie? bo nie wiem jak sprawdzić czy je mam i czy baterie w nich są okej.

Jeżeli mogę, to proszę o wyjaśnienie co znaczy "została wyłączona Clipem".

Czy w takim razie mogę zrobić coś żeby ten wyświetlacz zaczął działać??

Z góry dziękuję za odpowiedź

Pozdrawiam

Adrian

post-52943-0-85251600-1353849958_thumb.jpg