warcislav Opublikowano 26 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 (edytowane) Witam Ubywa mi płynu chłodniczego i tak jakby poziom oleju podniósł poziom. Do tego płyn chłodniczy w zbiorniczku wyrównawczym dziwnie się zachowuje. Na zimnym jest między max i mini a na rozgrzanym nie ma go wcale jednak gdy odkręce korek to podchodzi pod samą górę. Myślę, że winą za ten stan jest uszczelka pod głowicą. Jakie rzeczy poza samą uszczelką powinienem zakupić by dać mechanikowi? Czy wymiana samego paska rozrządu wystarczy czy cały zestaw rozrządu muszę zakupić? Uszczelka pod głowicą - 120zł Olej - 80zł Płyn Chłodniczy - 50zł Filtr Oleju - 30 zł Pasek Rozrządu - 84 zł ________ markar74 Rolka Napinająca - 50 zł Śruby do Głowicy - 50 zł Edytowane 26 Listopada 2012 przez warcislav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markar74 Opublikowano 26 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Witaj. Niedawno przerabiałem temat uszczelki. Przy wymianie uszczelki pod głowicą należy kupić też komplet nowych śrub do przykręcenia głowicy, można też wymienić uszczelniacz wałka rozrządu (aczkolwiek u mnie stary był nienaruszony). A do paska rozrządu dokup nową rolkę napinającą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcislav Opublikowano 26 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Witaj. Niedawno przerabiałem temat uszczelki. Przy wymianie uszczelki pod głowicą należy kupić też komplet nowych śrub do przykręcenia głowicy, można też wymienić uszczelniacz wałka rozrządu (aczkolwiek u mnie stary był nienaruszony). A do paska rozrządu dokup nową rolkę napinającą. Dzięki za sugestie. Narazie same części kosztują ok 460zł Ile płaciłeś za naprawę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 26 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Przeczytaj ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markar74 Opublikowano 26 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Naprawiłem sam. Części kosztowały mnie ok. 500zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi