Prezes Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Czemu nie jak dojdzie do jakiegoś spotkanie ale to bardziej na wiosnę i pod warunkiem, że wreszcie frekwencja będzie większa :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał# Opublikowano 20 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 Oddaje krew od koło 10 lat i bak do malucha mógłbym moją oddaną krwią zatankować do pełna. Narazie zyję i czuję się dobrze. :) Serdecznie pozdrawiam i zachęcam do ofiarowania bezcennego daru Michał# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twister Opublikowano 20 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 To i ja sie pochwale że oddaję krew od 1997r. z małymi przerwami...Co do termosów itd to chyba tylko w Rybniku dają takie gadżety-wiem bo kolega tam oddaje.A breloczek "KRWIODAWCÓW" to przez przypadek kupiłem podczas niedawnego urlopu nad morzem-świetna sprawa-Acha MALY1984 mamy taką samą grupę krwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelli Opublikowano 20 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 Są wśród meganomaniaków honorowi dawcy krwi? Ja byłem co prawda po raz pierwszy jakieś 2 miesiące temu -> ale myślę że nie skończy się to na tym 1 razie :) :) Uważam, ze każdy powinien choćby 1 raz w roku oddać krew - bo i jemu może być kiedyś potrzebna ............ A propos, Gdzie się kupuje breloczki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał# Opublikowano 20 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 MOja też taka sama B Rh + Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly1984 Opublikowano 20 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 pawelli, brelok kupisz np w empiku, a i chyba salonikach kolportera też widziałem, choć nie jestem pewny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoundWave Opublikowano 27 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 Joł, wlasnie natrafilem na ten temat :) Ja oddalem ponad 3,5 litra krwi. Moja mama ponad 7 jak nie wiecej. Oddawalem regularnie co 2 - 3 miesiace, ale niestety potem zaczalem sie leczyc na alergie i juz nie oddaje (bo jestem nafaszerowany np. Phostalem). Mam grupe krwi B Rh- - maja ja okolo 2% spoleczenstwa (np. miala ja niezyjaca juz sportsmenka Agata Mróz) wiec jest bardzo potrzebna. Moja krew zawsze trafiala na pediatrie (pani doktor robi wywiad+ badania) i na woreczku z kriwa juz pisza gdzie ma trafic. Idealnie sie nadaje, zadnych HIVow, WZW typu C itp, zreszta jak oddawalem krew to bylem wysportowany (nic mnie to zdrowia nie kosztowalo, a raczej pobudza uklad krwiotworczy do pracy), doskonale sie odzywialem i mialem ponad norme czerwone krwinki. Kazdego zachecam zeby oddal krew, sama mysl o tych 7 czekoladach i kawie mnie napawa optymizmem Ale nic na sile, wasze zdrowie najwazniejsze. No i oczywiscie dzien wolny od pracy :) No i badanie za darmo morfologiczne, chyba tez na HIVa jak sie ma tez wysla do domu :) Wiele osob lekcewazy krwiodastwo mowiac np., ze "odda krew jak cos sie stanie (komus z jego rodziny)" nie zdajac sobie sprawy, ze tak sie po prostu nie da :) Teraz mam zamiar sie zapisac do banku szpiku, moze ktos bedzie mial szanse na dalsze zycie, kto wie. Ale slyszalem w TV, ze na banki szpiku i badania nie ma pieniedzy (smiechu warte) i rece mi opadly :/ Zachecam zeby kazdy zapoznal sie w internecie jak wyglada i co to jest "szpik kostny" i jego donacja :) Kazdy musi wiedziec, ze to jest oddawane honorowo (czyli za darmo i "ad majorem dei gloriam"), zadnych medali (jakas odznaka czy cos jest...), nawet personel stacji krwiodastwa nie zawsze jest mily ;-) Ale jak pisalem czego sie nie robi dla 7 czekolad :) [ Dodano: 2008-07-27, 18:21 ] Jak zamawiacie cos na agito.pl to tam tezmozna breloczek dokupic chyba za 5 zł. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi