Merkaba Opublikowano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Chłopaki mam pytanko przy składaniu silnika okazało się, że uszczelka pokrywy zaworów 1.4Eco plastikowa jest praktycznie nieosiągalna albo osiąga kosmiczne ceny nawet w okolicach 170zł (ASO[za kawałek gumy o.O])a na silikon nie mam zamiaru tego zakładać. No i zastanawiam się czy pokrywa np z 1.6 aluminiowa pasuje do 1.4? Mógłbym to sprawdzić sam bo przecież mam meganie 1.4 i 1.6 ale brachol wyjechał na urlop i nie będzie go do świąt... Aha mówimy o silnikach 8V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Ale do silników 1.4 i 1.6 jest taka sama uszczelka pokrywy zaworów... Pokrywy ww. silników różnią się od siebie tylko miejscem na przykręcenie cewek i kondensatora (to akurat nie zawsze) w pokrywie od silnika 1.6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 13 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 (edytowane) Nie jest taka sama, w energy już dawali aluminiową. W E7J 624 jest plastikowa nie aluminiowa i tam jest całkiem inna uszczelka. W 1.4 cewka przykręcona jest do ściany grodziowej. Jakbyś nie wierzył: Zgodnie z regulaminem, zdjęcia dodajemy wyłącznie przez http://megane.com.pl/hosting-zdjec/ Niestety ImageShack to jedyny portal udostępniający zdjęcia jakiego używam powiem więcej opłacam go miesiąc w miesiąc z PayPal dzięki czemu nie ma na zdjęciach poprzyklejanego spamu... już nie wspominając że zdjęcia będą wyświetlanie dożywotnio. Edytowane 13 Grudnia 2012 przez Merkaba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 (edytowane) Dla przykładu aukcja. Wiem, że w tym silniku nie ma cewek na pokrywie. Dlatego jest plastikowa, ponieważ nic nie musi być do niej przykręcane. I różnią się jeszcze średnicą króćca wylotowego odmy. W 1.6 jest ona większa. Edytowane 13 Grudnia 2012 przez Kreciq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 13 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Odma to nie problem kwestia założenia innej przelotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Potrzeba jeszcze tę pokrywę :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi