Domcio181 Opublikowano 1 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 Potrzebuję środka - najlepiej w spray'u do zabezpieczania nadkoli , klapy bagażnika itd. przed korozją.Chodzi o to by był on nakładany na lakier i pozostawiał barierę ochronną - zależy mi żeby był przezroczysty. Widziałem VALVOLINE TECTYL http://allegro.pl/valvoline-tectyl-glashelder-klar-spray-bezbarwny-i2892572370.html ale gdzieś zobaczyłem , przeczytałem że zostawia bursztynowy nalot . Co sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexter92 Opublikowano 1 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 dołączam się do pytania :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adlerkm Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 (edytowane) Jeżeli chcecie zabezpieczyć auto jak należy przed korozją to w spray-u kupuj tylko PLAK-a do tapicerki(konserwanty w spray-u są do bani) . Konserwację robi się specjalną dyszą którą wprowadza się we wszystkie profile zamknięte (czyli w progi od wewnątrz ,nadkola, słupki B,itd..)środek jest wtedy równo i wszędzie rozprowadzony co daje pewność dobrze zrobionej roboty .Zabawkami w spray-u nie wiem jak chcecie to zrobić poprawnie. Edytowane 5 Stycznia 2013 przez adlerkm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megan92 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Wolę pędzel i masę bitumiczną. Ja w spreju specyfikom nie ufam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adlerkm Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zgodzę się masa bitumiczna tylko na podwozie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.Pawel Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 (edytowane) Widziałem VALVOLINE TECTYL http://allegro.pl/valvoline-tectyl-glashelder-klar-spray-bezbarwny-i2892572370.html ale gdzieś zobaczyłem , przeczytałem że zostawia bursztynowy nalot . Co sądzicie? A napewno przeczytałeś o bursztynowym nalocie w kontekście tego Tectyla, który jest na aukcji? Bo ja np używałem Valvoline Tectyl ML (do profili zamkniętych z dozownikiem-rurką) i mogę potwierdzić, że Tectyl ML pozostawia właśnie bursztynowy nalot, ale jest to inny preparat, niż ten z aukcji powyżej (ale tak ma być, bo ma konserwować profile), więc może te info o nalocie to nie było o wersji klar... Edytowane 5 Stycznia 2013 przez .Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi