lysyszc Opublikowano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 witam! po przejachaniu trasy 1200km strzelił na gazie i zacząl nie równo chodzić na gazie i benzynie. co może być przyczyną? komputer? świece? czy coś jeszcze innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Przestawiony rozrząd do tego co opisałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrudz Opublikowano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Może coś się porozłączało albo popękało w dolocie, może obudowa filtra powietrza ? Skąd przypuszczenie że to może być rozrząd ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wydma Opublikowano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 (edytowane) Sprawdź czy nie masz przebicia na kablach wysokiego napięcia mosze tak jak wyżej rozwaliło obudowę albo jakiś wąż i ciągnie lewe powietrze . Edytowane 4 Stycznia 2013 przez P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plonek90 Opublikowano 24 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 Analizując przyczynę, zastanawiam sie, czy nie mam tego samego... Przelaczalem na gaz, gaz strzelił i dziwnie jechał, bez mocy, wróciłem na benzynę ale dalej było to samo... Po ponownym odpaleniu auta problem był. Na benzynie i na gazie, ale generalnie zaczyna sie tylko na gazie.. Wykluczylem zła mieszankę gazu, bo zatankowalem na innej stacji (znanej). Problem pojawia sie czasami, raz jedzie normalnie a raz ma jakieś opory, jakby sie męczył, nie pracował w 100% - na "dwóch garach".. Naczytalem sie już i nie wiem od czego zacząć... Filtry wszystkie były wymieniane 6k km temu, ale tak tu czytam to nie wiem, czy to może być pzepustnica, świece, cewki, czy coś jeszcze innego... 2 tygodnie temu wymienialem rozrzad - czy mogło coś zostać źle zrobione? kolega pisze, ze rozrzad może być przestawiony... Czy to od tego?.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obiboc Opublikowano 25 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Jak kaszle na benzynie to pewnikiem rozszczelniło się coś w dolocie. Procedura wygląda mniej wiecej tak . 1. Znalezienie nieszczelnosci w dolocie ( albo elementu który go zatyka ) 2. Przewody - wymiana 3. Świece - wymiana 4 . Renault to moze cewka ( cewki) szwankuja słaba iskra.? W daewoo cewki nie padały wiec nigdy tego nie sprawdzałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
man35 Opublikowano 26 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 Witam U mnie jak strzeli na gazie to najcześciej wyskoczy mapsensor i wtedy własnie tak kulawo chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi