mariusz325 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Witam,Mam pytanko odnośnie turbinki ponieważ nie doładowuje,silnik nie kopci,łopatki sie obracają więc czego szukać. A drugie to że aku mocny a rozrusznik kręci jak by wcale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Dziury w wężykach podciśnienia lub podepnij pod kompa. Sprawdź łożyskowanie rozrusznika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz325 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 (edytowane) Nie będę więcej przedrzeźniał przedmówcy :!: autko stoji na kanale już ale dopiero w poniedziałek rano będę zabierać sie do wyjmowania.I tu mam pytanie, czy ma ktoś zdjęcie silnika z tyłu żeby zobaczyć jak on jest usytuowany? bo ja z dołu patrzyłem i go nie widziałem :!: wszystko jest od spodu bardzo brudne. Nie wiem czy on nie jest pod turbiną ,tak mi się zdaje jak ręką szukałem. Regulamin pkt. 5.13 -Prezes Edytowane 5 Stycznia 2013 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Rozrusznika szukaj po lewej lub prawej w okół połączenia skrzyni z silnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz325 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 tak,to wiem a ma toś fotke jakąś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 (edytowane) Na tej fotce jest miejsce na rozrusznik przy kole zamachowym i miałeś rację jest on pod turbiną Regulamin forum jasno mówi o zasadach dodawania zdjęć :!: :!: Edytowane 5 Stycznia 2013 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz325 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 on jest tu gdzie zaznaczyłem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Chyba tak bo z drugiej strony jest koło zabudowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Rozrusznik jest dokładnie w tym miejscu gdzie zaznaczyłeś. Co do turbiny to na początek zobacz czy nie siadła przepływka. To, że łopatki turbiny się obracają to pewnie zobaczyłeś zdejmując wąż i kręcąc palcem turbinę. To niestety nie znaczy, że działa poprawnie. Zobacz do przepływki a potem sprawdź czy po przegazowaniu na wyższe obroty rozpiera wąż od turbiny do kolektora ssącego (intercoolera jeżeli posiadasz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz325 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 (edytowane) Nie będę więcej przedrzeźniał przedmówcy :!: Wszystko co napisałeś to sie zgadza.A jak tą przepływke sprawdzić? intercooler mam ale te grube przewody nie twardnieją.A co w tej przepływce sprawdzić i gdzie ona jest?? to jest taki plastik w tej grubej rurze co idzie z IC do turbiny? Regulamin pkt. 5.13 -Prezes Edytowane 5 Stycznia 2013 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Przepływka powinna być za filtrem powietrza w grubej rurze, taki prostopadłościan z doczepionymi przewodami. Jeśli po odpięciu nie zmieni się praca i moc to znaczy ze coś z nią nie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Masz taki silnik jak mój więc masz filtr na silniku. Przepływomierz jest z tyłu obudowy przy grodzi. Do przepływomierza podłączony jest wąż od intercoolera. Odepnij wtyczkę od przepływomierza i przejedź się kawałek - jak będzie wyraźnie lepiej przyśpieszał to przepływomierz do wymiany. Poszukaj na forum było już wałkowane. NIE WOLNO jeździć na odpiętym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz325 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 (edytowane) ok,sprawdze ją i dam znać. Kolego Prezes pierwsze słysze żeby za cytowanie postu dostać ostrzeżenie. :!: Dobry jesteś. :) Regulamin forum jasno mówi :) "5.13 Pisząc odpowiedź kategorycznie zabrania się cytowania w całości treści postu, który widnieje na liście napisanych jako ostatni. Zbyteczne i nie estetyczne jest przepisywanie tego samego bezpośrednio pod oryginalnym postem.": Traktuje też o tym jak się załatwia takie sprawy :) Jako, że to nie pierwszy raz to :!: Regulamin forum zaakceptowałeś przy rejestracji na forum, że tak przypomnę :) Edytowane 5 Stycznia 2013 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrewW Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Do przepływomierza podłączony jest wąż od intercoolera. Do przepływomierza podłączony jest wąż biegnący do turbiny. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 A właśnie, że nie. Jeżeli chodzi o silnik F9Q wąż z turbiny idzie do intercoolera a z intercoolera do przepływomierza :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi