Danielossss Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 Oglądałem wczoraj taką megankę i poznałem jej właściciela z Olsztyna. 1.4 16v TURBO 130 KM 170 Nm Silnik dopiero przechodzi modyfikacje, ale użytkownik wie co robi. Przy następnym spotkaniu postaram się zrobić zdjęcia wykresów oraz podpytać o więcej szczegółów. Poleciłem nasze forum więc może wkrótce zawita. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemoMCKP Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 jest clio uturbione przez tomsona poszukaj na ich stronie , żadna nowość jakna razie to wynik żadna rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 17 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 PrzemoMCKP, napisałem to bardziej jako ciekawostkę i nie chodziło mi o wynik. To co pamiętam z rozmowy: - koszt całości bez wydechu około 8k pln - robione w Warszawie w firmie specjalizującej się w hondach (60-cio letni człowiek spojrzał na parking warsztatowy wypchany hondami crx i stwierdził, że lubi wyzwania- wcześniej jego syn mówił, że nie podejmuje się tej roboty) - turbina nowa (BMW) i pomaga od 2000 rpm (w ramach eksperymentu wstawiano jeszcze dwie inne, ale niestety jedna z nich pomagała dopiero przy 5 tysiącach rpm), - wszystko robione dla zasady (w tym silniku nic się nie da zrobić). Mam jeszcze więcej zdjęć więc postaram się dzisiaj wrzucić. P.S. Mój silnik jest w oryginale. Wątek utworzyłem dla mówiących, że "nie ma szans". Dla mnie takie uturbianie jest nieekonomiczne, ale z punktu zainteresowania możliwościami silnika "jestem podjarany". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemoMCKP Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 troche dziwne umiejscowienie turbiny jak na mój gust Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 17 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 PrzemoMCKP, a gdzie proponujesz w tym silniku? Ja niestety na tym się nie znam. Najprościej to określę "sztuka dla sztuki". Mnie to osobiście interesuje co można zrobić z silnikami Pb montowanymi od 99 roku. Cały "świat" mówi, że niewiele. Mój kolega (nie wiem czy to nie za mocne słowo) pokjazuje, że jednak się da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 fakt miejsce dziwne ale ma do niej dobre dojscie co przy samodzielnych modach jest dosc wazne jak wiadomo :) pewnie wyciaga ja i montuje inna w 15 minut i to sie liczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemoMCKP Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 tak wygląda kolektor do clio i zajmuje troche miejsca , nie wiem czy dałby rade zmieścić się w meganie a swoją drogą jeżeli miałbym robić u siebie to wrzuciłbym coś w tym stylu Danielosssss a gdzie podział sie krokowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oner Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Widzę, że się ktoś jednak zainteresował moją małą meganką :). [ Dodano: 2009-08-26, 09:18 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 oner, w pierwszym poście znajduje się zdjęcie Twojego potworka? Jak to się sprawuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oner Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 powiem Ci, że świetnie, zrobiłem na niej już 90tyś i śmiga niesamowicie. [ Dodano: 2009-08-26, 09:30 ] teraz troche więcej jest zrobione niż na tamtych fotkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemoMCKP Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 daj jakiś wykres i zrób jakieś fotki silnika , bo na tych co są nic prawie nie widać :-? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oner Opublikowano 1 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 dobsz, dzisiaj porobie fotki i wstawie je na stronke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemoMCKP Opublikowano 3 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 to daj link tutaj gdzie szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi