warcislav Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Witam Od jakiegoś czasu mam problem po przełączeniu na gaz auto traci moc na obrotach do 2k i jest to strasznie uciążliwe bo zamiast z 2 musze (na przykład) w trakcie dojeżdżania do skrzyżowania zapala się zielone to muszę ruszać z 1 zamiast z 2 żeby samochód dalej jechał. Auto było ostatnio u mechanika wymieniony rozrząd i uszczelka głowicy oraz czujnik położenia wału. Miesiąc temu wymieniałem świece/kable oraz cewkę. Na benzynie samochód płynnie chodzi. Początkuję dopiero z samochodami więc proszę o wyrozumiałość. Czy winą może być filtr gazu ? Zabrudzona przepustnica? Jakie są wasze sugestie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 zacząłbym od wymiany filtra gazu, oraz ustawienia gazu, przez gazownika. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Ja bym zaczął od edycji posta i poprawił tak, aby był zrozumiały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcislav Opublikowano 18 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 Regulacja LPG pomogła i problem znikł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi