mmarioo Opublikowano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Witam. Jestem tu po raz pierwszy więc wyrozumiałości jak będzie coś nie tak :D Mam Renault Megane 1,6 z 2002roku. Wieczorem zajechałem pod dom i było wszystko OK. Rano próbowałem odpalić auto i dziwna sprawa. Wkładam kluczyk do stacyjki, zapalają się kontrolki, zaczynam rozruch, rozrusznik kręci jak zawsze dobrze i w pewnej chwili nagle wszystko cichnie i gasną kontrolki. Dodam że w trakcie rozruchu nie cofałem kluczyka, wszystko samo zgasło i ucichło -dziwna sprawa. Po chwili chcę znów odpalić auto, wkładam kluczyk przekręcam i żadna kontrolka się nie zapali. Akumulator naładowany, klemy sprawdzone. Czy ktoś miał coś takiego? wiecie co może być przyczyną? Pozdrawiam i bardzo dziękuję za pomoc. Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 (edytowane) Sprawdź masę silnika :D Edytowane 20 Stycznia 2013 przez zawisza1980 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmarioo Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Chyba znalazłem przyczynę. W puszce gdzie są przekaźniki jeden z dużych bezpieczników "60" jest doszczętnie stopiony. Jak go wymienię i będzie OK to dam znać dla potomnych :D Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Taki bezpiecznik nie stopił się bez powodu :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmarioo Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 i właśnie to mnie boli. kupiłem na wszelki 2 bezpieczniki. będę dziś wymieniał i dam znać czy to to i czy się grzeje przy odpalaniu. Dodano: 20 sty 2013 - 20:34 Jest już OK. to był bezpiecznik "60" przy przekaźnikach. wymieniłem go i jest super. bede się martwił jak znów się stopi. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kambol Opublikowano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Będziesz się martwił, jak znów się stopi w nocy na Węgrzech z dala od cywilizacji, podczas ulewy z płaczącym małym dzieckiem w samochodzie... Pewne sprawy należy załatwić od razu. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Będzie się martwił jak z autka zrobi się pochodnia :D czego nie życzę. Skoro stopił się bezpiecznik to coś musiało być nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Moim zdaniem sprawa szybko się wyjaśni, po przepaleniu kolejnej nowo wstawionej 60 Rozrusznik daje znać o sobie i o potrzebie naprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmarioo Opublikowano 28 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 (edytowane) Biorę się za szukanie schematu bo muszę dowiedzieć się co to za bezpiecznik i od czego on jest. Wtedy będę mógł zagłębić się dalej i szukać przyczyn. Dodano: 28 sty 2013 - 09:25 Znalazłem ten plik na forum Scenika a oni wcześniej u nas :D Tylko nigdzie nie mogę znaleźć opisu. Spalił mi się bezpiecznik nr 5, który CHYBA jest od deski rozdzielczej. Fakt deska mi się nie świeciła, ale rozrusznik też nie kręcił. Dziwna sprawa. Macie jakiś pomysł? Edytowane 28 Stycznia 2013 przez mmarioo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi