paul_79 Opublikowano 18 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 witam!! jestem posiadaczem megana 1.6 z 2001. samochod ten kupilem tydzien temu i juz pojawil sie pierwszy problem. stojac w korku samochod zgasl mi i nie chcial odpalic. rozrusznik krecil normalnie wiec to chyba nie to. czytalem troche o reno i wiem ze maja problemy z elektryka. samochod odpalilem spowrotem na pych i bez problemu dojechalem do domu. teraz znowuy odpala normalnie. czy wie ktos moze co sie moglo stac??? aha i wydaje mi sie ze jak samochod jest na chodzie na biegu jalowym chodzi troche nieropwno tzn podskakuje troche. jesli ktos ma jakies pomysly prosze o pomoc! pozdrawiam pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 18 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 Poczytaj forum korzystając z szukajki; - czujnik położenia wału, cewki zapłonowe, nie zapala na zimnym/ciepłym, rozrząd. Poczytasz, porównasz objawy i będzie coś więcej wiedział wtedy dopytuj co i jak. Uzupełnij dane auta bo masz niepełne, to czasem pomaga. BTW Mnie na przykład w takiej samej sytuacji zerwał się pasek akcesorii, co w efekcie spowodowało przestawienie rozrządu i konieczność remontu głowicy. :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cycores Opublikowano 18 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 witam mam meganke renault 96r 1.6 silnik mam problem z silnikiem mechanik rozklada rece i nie wie co to jest gdy jade lub stoje to cos stuka jak by cos tarlo .stuka u spodu silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 18 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 sprawdzałeś czy rolka od rozrządu lub alternatora nie jest zatarta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cycores Opublikowano 18 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 bronius, rozrzad jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 19 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 Alternator nie jest na pasku rozrządu. Sprawdź pasek akcesoriów, alternator i sprężarkę klimy (o ile masz). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi