Marekczek82 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 Witam forumowiczów. Niecały miesiąc temu zakupiłem megankę I 03r w kombi i bagażnikiem dachowym (chyba oryginalnym) "poprzeczne relingi" na kluczyk (takie co to można przenieść w tylne otwory dachowe i wówczas obie części będą do siebie fajnie przylegać), i tutaj zaczyna się problem. PL Sprzedający nie dodał mi kluczyka (mówił, że niema) a auto jest z Niemiec więc do I właściciela się nie pofatyguję :D. Czy jest jakiś sposób na to aby dobrać jakoś kluczyk do takiego bagażnika, aby móc go przenieść na tył samochodu? Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc. Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert999 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 ja mam ten sam problem nie mam kluczyka można dorobić mi powiedzieli 150 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatryQ Opublikowano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Z reguły przy zamkach w bagażnikach są nabite numerki. Jak masz ten numer to wystarczy znaleźć producenta i zapytać o klucz. Z Ori i Thule nie powinno być problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Włóż we wkładkę szerszy ale cienki śrubokręt. Przekręć na siłę o 90 stopni w lewo i po temacie. Też przerabiałem ten temat, jak kupiłem sobie oryginalny RX4, musiałem zdjąć te belki. Ślusarz powiedział mi 100zł za samo wejście do zamka, a dalej ... Po przekręceniu na siłę, zamki można również zamknąć. Gdzieś był link do zamków Renault, komplet 4 sztuki chyba 80zł, ale nie mogę odnaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superos Opublikowano 3 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Fajnie do siebie przylagać? Ja mam kluczyk, ale nie jestem w stanie go przekręcić, zardzewiało tam wszystko, a zaciekawiłeś mnie tym co napisałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kris1969 Opublikowano 19 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2022 Ja scyzorykiem podważyłem nad zamkiem tą plastikową osłonę, odgiąłem ją na dół i uzyskałem dostęp do śruby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi