sqwara Opublikowano 20 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2007 Szukałem na forum ale nie znalazłem nic podobnego. Witam mam 1,6 RT Megane 98 r. i posiadam ABS. Wszystko było pięknie ładnie do czasów zimy. Dziś rano jak co dzień wyszedłem odskrobałem szyby i ruszyłem do pracy, jednakże ku mojemu zdziwieniu przy gwałtowniejszym hamowaniu (pieszy przebiegał przez drogę) moje auto zablokowało koła (ABS nie zadziałał) próbowałem jeszcze kilka razy ale za każdym razem ten sam skutek. Nie wiem co jest grane kontrolka nie świeci od ABS, możliwe że przymarzł ? Bo nic lepszego nie przychodzi mi do głowy. Proszę o POMOC. Z poważaniem Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 20 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2007 sprawdź czujniki przy kołach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poznaniak_80 Opublikowano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 Witam mam podobny problem, czy tobie przy włączeniu zapłonu kontrolka od ABS świeciła?? Bo mi nie i ABS też nie działa. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sqwara Opublikowano 28 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 To tak kontrolka nie świeci mi nadal ale jak przestały być mrozy i wstawiłem do garażu to abs zaczął z powrotem działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubak Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 Kiedy wymieniałeś płyn hamulcowy jest on higroskopijny więc chłonie wodę i na mrozie może coś przymarzać a płyn powinno się wymieniać co dwa lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sqwara Opublikowano 2 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 Płyn wymieniony zaraz po kupnie auta czyli coś koło końca czerwca ubiegłego roku 2007. I dlaczego nie świeci mi kontrolka ABS-u jak włączam zapłon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 Żarówka dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi