Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Rekomendowane odpowiedzi

witam

pare tygodni temu padl mi nawiew w megane. udalo mi sie ustalic ze nie dziala silnik dmuchawy. reszta ok. do samego silnika dmuchawy napiecie dochodzi dalej cisza....pytanie? czy taki silnik jest elementem naprawialnym czy trzeba kupic nowy? chodzi mi o to czy da sie go rozebrac, czy chinczycy nie pzrewidzieli tego ze ktos go bedzie chcial dokonac naprawy. tymbardziej ze pracy przy wyjeciu go z samochodu jest niemało. jezeli ktos ma jakies info na ten temat prosze o pomoc.

pozdro

Witam,

Miałem to samo. kupiłem za 100 zł z rozbitka silnik dmuchawy i wszystko działa, niestety do rozebrania miałem tzw "pół przodu", ale cóż. Jeśli masz klimę to silnik ten różni sie trochę od wersji bez klimy jednym rezystorkiem. Ale jeśli będziesz kupował na szrocie to powinni wiedzieć o co chodzi. Można też znaleźć na allegro. Nie wiem czy część ta jest naprawialna, ale chyba szkoda zachodu bo w sumie nie jest droga a roboty przy rozkręcaniu sporo.

Pozdrawiam,

Tez pada mi silnik dmuchawy, mam klime, poprzedni wlascicel pewnie zajechal silnik jezdzac na wlaczonej klimie 24/7, szkoda, ze wyjecie tego cuda z auta to koszmar.

Ja popukalem w silnik, okazalo sie, ze silnik po takim stuknieciu rusza (machanie wiazkami nie pomoglo). A jak sie go na dluzej wylaczy to juz nie dziala i znow trzeba pukac zeby ruszyl. :-(

Okrec podszybie nad akumulatorem (1 torx) i popukaj srubokretem kikukrotnie (dosc energicznie) w silnik (jego korpus) jezeli ruszy to znaczy, ze silnik moze jeszcze da sie uratowac (albo i nie :)), moze trzeba wymienic szczotki, sam bede do mechanika jechal z czyms takim wiec jezeli czegos sie madrego dowiem to dam znac.

Jezeli ktos cos juz robil lub ma jakies rady to takze prosze o pomoc! :)

• 4 miesiące temu...