Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

MEgane 1.9d Brak reakcji silnika

Maceik456

Rekomendowane odpowiedzi

POsiadam Renault Megane 1.9d d eco 64 km pompa BOSCH, Problem moj jest taki że jak ostatnio przywiozlem dziewczyne autko do garazu jak zwykle:) rano chce ja odstawic do domku ale autko odmówilo posłuszeństwa, Kręce silnikiem energicznie, rozrusznik akumulator niedawno zminiany, świece sprawdzone, pompa mies temu po regeneracji, wtryski także, rozrząt pasek zmieniany, na nowo ustawiony, 1000 zł w warsztacie zostawione, rozrusznika i aku nie licze, Paliwo Dochodzi, wyprzedzenie wtrysku i opóźnienie nic nie pomaga, wychylałem w obie strony o 5 zębów, im dalej od ustawienia początkowego tym gożej, podczas kręcenia dodam że autko dym,i ale nie chce odpalic, tak jak by czasem lapało na któryś z cylindrów, na desce rozdzielczej brak jakich kolwiek ostrzerzeń, stało sie to nagle auto normalnie zgasiłem i postawiłem do garażu, kolejne odpalenie było nie możliwe...

Proszę o pomoc Pilnie dziewczyna czeka :)

Maceik456 normalnie załamka :) czytałeś co napisałeś czy tylko co przyszło do głowy to na forum :) Po co przestawiasz wszystko a teraz szukasz pomocy :P Ustaw wszystko jak potrzeba a przy okazji sprawdź elektrozawór w pompie. Może nie dostaje paliwa na wtryski a ty pół auta rozbierasz.

Czujnika w skrzyce pod maską nie mam nie wiem czy takowy czujnik posiadam jeśli jest to prosze o podpowiedz a co do immo to zachowuję się normalnie lampka po przekręceniu kluczyka zapala sie i gaśnie jak zawsze, bez kluczyka miga

witam, luknij poniżej skrzynki bezpieczników pod maska przy prawym nadkolu (płycie grodziowej), powinen tam być taki korek z czerwonym kapturkiem, spróbój go wcisnać. Jeśli jest wciśnięty sprawdź jego podłączenie i próbuj palić.

Dodano: 11 lut 2013 - 07:35

witam kolego,ogarnąłeś temat? jak tam sytuacja?

przycisk jest czarny jest obok skrzynki blisko zbiornika z płynem chłodzącym i nie jest wcisniety i nie ma możliwosci jego wcisniecia, dalszy brak reakcji zamowilem lawete gdyż na pompe i rorząt mam gwarancje śruby są poznaczone farbą nie moge za bardzo grzebać.

czujnik sprawdzilem mostkowałem tylko 2 kable są w wtyczce nie pomaga

lapka2.gif

Regulamin pkt. 5.6, 5.7

Tak ciężko zbudować normalne zdania :) Trochę szacunku dla czytających :) -Prezes

Edytowane przez Prezes