T.Boy Opublikowano 12 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Witam! Nie odbija mi manetka po włączeniu lewego kierunku i powrocie kierownicy do pozycji do jazdy na wprost. Czy to problem z manetką, czy z czymś innym? Kierunkowskazy działają jak trzeba. Przy prawym kierunku manetka odbija zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 12 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 (edytowane) Mam dokładnie ten sam problem. Po rozebraniu okazuje się, że języczek który ma się cofać po wyjściu z wypustu w kolumnie kierowniczej jest bardziej wytarty i nie odbija. Edytowane 12 Lutego 2013 przez Merkaba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolson Opublikowano 13 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Pająk przełącznik zespolony jest uszkodzony. Jak się nie myle to w downloadzie sam naprawiam jest tutorial jak to zrobić.A jeżeli nie tam to jest to już gdzieś poruszone kilka razy trzeba poprzeglądać tematy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T.Boy Opublikowano 19 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 (edytowane) Turotial jest, ale do M2. U mnie problem rozwiązała wymiana manetki. Mimo iż obie wyglądają identycznie (przednie i tylnie przeciwmgielne oraz brak przycisku sygnału dźwiękowego), to są różnice. Różne rozwiązanie złącza sygnału dźwiękowego (w mojej była wtyczka, a w tej nowszej konektorki) i inne "języczki" do wyłączania kierunku (mój był mały trójkątny a drugi duży kwadratowy). Po przelutowaniu wtyczki sygnału okazało się, że języczki nie stanowią problemu. Do tego moja manetka umarła przy próbie ponownego montażu. Niezależnie od położenia manetki, kierunkowskaz cały czas miga w lewo, oraz nie ma świateł mijania :) Dodano: 19 lut 2013 - 02:14 Manetka częściowo naprawiona. Problemem było to że powypadały styki w obudowie manetki. Po poprawnym poskładaniu mam kierunkowskazy i światła mijania. Coś jest jeszcze nie tak z przeciwmgłowymi, ale wygląda to na problem z przełącznikiem. Częściowo rozpracowałem też złacze elektryczne Teraz różnice w manetkach Z małym wyłacznikiem kierunku i wtyczką sygnału dźwiekowego (taką miałem) Tak to jest wpięte Z dużym wyłącznikiwm kierunku i konektorkami sygnału (taką kupiłem) Jest też taka (nie widziałem ich dużo) Ja szukałem tak aby zgadzały się funkcje (ilość przeciwmgielnych oraz brak lub obecność sygnału dźwiękowego) ale okazało się że są jeszcze inne różnice. Choć manetki są zamienne. Problem stanowi jedynie podłaczenie sygnału, ale i to można obejść (przeszczepiając podłaczenie ze "starej" do "nowej"). Mam wrazenie że ta z większym wyłacznikem kierunku odbija lepiej Może komuś teraz będzie łatwiej dobrać manetkę Edytowane 13 Lutego 2013 przez T.Boy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi