Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Megane II 1,6 16V kombi

ref_

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie

Jestem nowym użytkownikiem na forum i również chciałbym zakupić Megane II w wersji kombi z silnikiem 1.6, wpadło mi w oko coś takiego:

http://moto.allegro.pl/piekna-meganka1-6-16v-112km-oplacona-bezwypdek-i3037900117.html

Bardzo prosiłbym o wszelkie uwagi i podpowiedzi

Pozdrawiam

Co tam będziesz swoimi propozycjami komuś temat zaśmiecał..

Zrobiłem Ci oddzielny.

Edytowane przez gojgien

witam co do megany z linka to dziwnie duża szczelina między maską a zderzakiem,no i sprzedawca podaje ESP -tego to te auto nie posiada brak wyłącznika po lewej stronie gdzie są regulacje świateł i jasność podświetlenia.Ogólnie ciekawe auto-z tym spalanie to niech litr doda bo chyba że jechał 80km/h przez te 900km,podjechać zobaczyć nie masz daleko ,no i masz vin podany jedź do aso niech coś powiedzą.

• +1 1

Na 100% coś działo się z przodem.Odcień,spasowanie i braki pod maską.Zdjęcia dziwnie malutkie,ujęcia też za wiele detali nie pokazują.Jeszcze bym prosił o diagnozę tablic.Nie widzę żadnych znaków legalizacyjnych a za "fałszywki" można nieźle d..ę umoczyć.W razie czego dzwoń do gościa i niech wyjaśni co to za blachy.Samo ubezpieczenie chroni tylko przed roszczeniami UFG.Reszta w poście wyżej.

• +1 1

brak wyłącznika po lewej stronie gdzie są regulacje świateł i jasność podświetlenia

a jaki wyłącznik tam powinien być? Pytanie może dziwne, ale nie znam się za bardzo, prosiłbym o wyrozumiałość.

Dzwoniłem do właściciela (w sumie to sprzedawcy) i gwarantował że auto bez wad, okaże się jak pojadę na miejsce, z braku innej możliwości zrobię to najwcześniej w sobotę (jeżeli do tego czasu auto jeszcze będzie).

Też mi coś nie pasuje z tym zderzakiem (uskok przy nadkolach miedzy nim a resztą auta - czy coś takiego to normalne?)

Jeżeli chodzi o tablicę to tak jak mówiłem wcześniej, niby wszystko ok.

Sprawdziłem jeszcze w necie i znalazłem coś takiego:

http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=1827474&vId=0&newwindow=true

wydają się ok.

Samochody z Danii są w rejestrze, link do tego konretnego:

http://selvbetjening.trafikstyrelsen.dk/Sider/resultater.aspx?Vin=VF1KM0C0H29704498

Ciekawe tylko czemu historia jest od 2008.

Autko jest wystawione także w komisie, trochę inne fotki:

http://otomoto.pl/renault-megane-megan-1-6-16v-105km-full-serw-C27959006.html

Planuję sprawdzić ten samochód w serwisie i na policji.

Zastanawiam się powoli nad dislem(1.9), ale trochę się go boję.

Aut jest zdecydowanie więcej do wyboru, tylko te koszty jak się coś zepsuje...

Ciekawe tylko czemu historia jest od 2008.

Po rozwinięciu i przetłumaczeniu widocznych dokumentów wynika, że to przeglądy okresowe, takie jak nasze przedłużające ważność rejestracji. A nawet u nas jest taki przegląd wymagany dopiero po 3 latach dla nowego auta.

• +1 1

a jaki wyłącznik tam powinien być?

Po lewej stronie kierownicy, obok pokręteł regulacji oświetlenia mogą znajdować się 2 przyciski (jeśli auto ma takie opcje):

-włącznik tempomatu i ogranicznika prędkości,

-wyłącznik/włącznik systemu ASR/ESP. Tu go nie ma, co świadczyć o braku tego systemu kontroli trakcji.

Edytowane przez damiar
  • +1 1

Szczeliną pomiędzy przednim zderzakiem za bardzo bym się nie przejmował. Sprawdź czy zderzak jest dobrze zamontowany (jest plastikowy).

U mnie poprzedni właściciel zachaczył o coś zderzakiem i zderzak się wygiął i wyskoczył z zatrzasków. Sprawdzałem maskę miernikiem grubości lakieru i wszystko jest ok.

• +1 1

Witam wszystkich, przepraszam że nie odpisywałem.

No to stałem się szczęśliwym (mam nadzieję, że to się nie zmieni za jakiś czas) właścicielem tej Meganki.

Zostało tylko załatwić sprawy w urzędach.

Temat do zamknięcia.

Dziękuje wszystkim za pomoc.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Videos

• Ogłoszenia

• Polecana zawartość

• Nawiew tylnej kanapy - Megane 3
      Witam, planuje zakup Megane 3 Grandtour. Przegladajac ogloszenia nie widze aby jaka kolwiek miala nawiew na tylnia kanape. Pytanie czy jesrt to do zrobienia ? Może części z laguny 3 beda pasować ? Robił, ktoś cos podobnego ? Wymysliłem sobie kupno M3 1.5 dCi 110km, do tego chciałbym na start zrobić chip zeby podniesc moment  obrotowy i zyskać pare km. Później  chciałbym wrzucić jeszcze radio 2din z możliwością podpięcia kamery cofania i gniazdo zapalniczki lub usb do ladowania dla pasazera z tylu. Aczkolwiek najbardziej mnie nurtuje czy jest opcja na ten nawiew do tylu dla pasażerów. Jeżeli to pomocne... jestem gotow zrezygnować z tego joysticka jesli takowa wersja jaka kupie bedzie go posiadać. jezeli bedzie trzeba zmienić caly ten tunel . Dla mnie jest elementem zbędnym. W tym miejscu bardziej pasowałby jakis schowek z zasuwana roletka, albo poprostu miejsce na kubek. 

Jesli był taki temat poruszany to podlinkujcie. Nie znalazlem nic co by zaspokoiło moje pytania. Widziałem wątek o M4 ale te auta chyba troszeczke sie różnią ? 

REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6  - Prezes

• 15 odpowiedzi
    • Nowy Bigster: Wyższy Wymiar Dacii
      Dacia prezentuje nowy model Bigster, który wprowadza markę na wyższy poziom, oferując unikalną propozycję w segmencie C-SUV. Ten model, zgodnie z tradycją marki, zapewnia bogactwo cech i technologii w przystępnej cenie. Bigster to samochód, który łączy solidność, przestronność i nowoczesne technologie, spełniając oczekiwania najbardziej wymagających klientów.
      • 0 odpowiedzi
    • Jak sprawdzić kod silnika?
      Czy można jakoś odczytać kod silnika i skrzyni biegów z naklejki czy VINu? Jeśli tak to jak?
        • +1
      • 10 odpowiedzi
    • Cześć, w przeciągu dwóch tygodni mam odebrać swoje megane 1.3 tce 140. 
      Powiedzcie proszę bo gdzieś wyczytałem, że nowoczesne silniki wraz z olejami są tak skonstruowane, że nie trzeba wymieniać oleju po 1000-2000km od wyjechania z salonu.
      Jak to w praktyce wygląda aby samochód służył długie lata?
      • 34 odpowiedzi
    • Używana Tesla z certyfikatem
      Niedawno trafiłem na wydaję mi się ciekawą opcję, żeby wejść do świata "elektryków". Chodzi o używane samochody marki Tesla, na stronie www.tesla.com/pl_PL/inventory/used - używane można wyszukać używane modele Tesli z certyfikatem. Zakładam, że są one po weryfikacji mechaniki i elektryki. Z tego co czytałem i szukałem w necie to akumulator w Teslach trzyma swoją pojemność całkiem dobrze nawet pomimo upływu czasu, pamiętam, że był z tym duży problem w Nissanach Leaf, które bardzo szybko traciły dostępną pojemność. Wracają do Tesli, to można wejść w szczegóły ogłoszenia, są real photos i co najważniejsze roczna gwarancja. Oczywiście liczę się z tym, że zaraz zostanę zjedzony przez fanów aut spalinowych (też je lubię), ale ... taka używana Tesla z gwarancją to może być ciekawa opcja.

• 17 odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!