witekb Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 (edytowane) Posiadam RENAULT MEGANE I KOMBI 1.4 16v 2001r.Od jakiegoś czasu zapala się kontrolka ABS i SERVIS po następnym odpaleniu gaśnie i tak w "koło macieju".Zainstalowałem DDT2000 ,mam bazę 400MB,kupiłem interfejs KK-L po skanowaniu ALL,znajduje tylko Airbag i Injection brak połączenia z ABS i innymi modułami.Co jest nie tak,czy brakuje mi coś w programie DDT2000?.Proszę o pomoc. Edytowane 20 Lutego 2013 przez witekb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 21 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 mam bazę 400MB zaciągnij najnowszą bazę >600MB, może to pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witekb Opublikowano 21 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 Dzięki Przemo az odpowiedz ,będę szukał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 21 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 Zajrzyj w link w mojej stopce :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witekb Opublikowano 25 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Dzięki Przemo za link ,już pobrałem. Wrócę z pracy to sprawdzę i dam znać. Niestety z nową bazą jest to samo,wykrywa silnik i poduszki Dodano: 25 lut 2013 - 12:16 Witam. Czy ktoś ma jeszcze jakiś pomysł dlaczego nie wykrywa mi wszystkich modułów.Próbowałem już zmieniać prędkość transmisji,rozebrałem wtyczkę od kabla są podłączone obydwie linie K i L ale łączy się tylko z silnikiem poduszkami.Bazę mam nową 680M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 25 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Spróbuj wybrać wszystkie bazy modułów, nie określaj mu modelu i daj "select all" Nie wiem czy to coś da ale spróbować zawsze można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witekb Opublikowano 25 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Ponieważ nie wiedziałem jakie moduły mam w aucie to przy pierwszym skanowaniu dałem "select all" i wykryło mi tylko te dwa moduły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 25 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Spróbuj wybrać ręcznie tylko moduły ABS i przeskanuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witekb Opublikowano 25 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Dzięki Przemo ,jutro będę testował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 25 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Ja nie gwarantuję, że to zadziała. Mnie się w ten sposób udało znaleźć jeden moduł nieprzypisany do mojej wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witekb Opublikowano 8 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Skanowanie poszczególnych modułów nic nie dało,jeżeli program nie to może kabel jest winny.Zrobię inny kabel ,na RS-a i spróbuję zeskanować czy będzie to samo. Dodano: 08 mar 2013 - 15:07 Witam. Zrobiłem kabel pod RS-a ,ten co jest z programem DDT w folderze hardware i niestety jest to samo, wykrywa tylko silnik i poduszki .Próbowałem zmieniać protokoły komunikacji na modułach ABS, nic to nie dało.Czy ktoś ma jeszcze jakiś pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzwonek Opublikowano 10 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 (edytowane) Podłącze się Posiadam kabel obd2 kkl i program ddt2000 z bazą ok. 600 mb. Robie skanowanie i wyszukuje mi sterownik: Potem klikam żeby szukać błędów i pokazuje: No failure detected ABS-VDC - No device definition in database, unable to detect failures Airbag-SRS - No device definition in database, unable to detect failures ECM - No device definition in database, unable to detect failures Próbowałem już różnych baz i wersji programu oraz ustawień portu i neistety dalej nic. Czy ktoś pomoże ? Auto to Renault Megane Scenic I 1.9 Dti z 1998r. Edytowane 10 Marca 2013 przez dzwonek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 10 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 Kolego dzwonek poczytaj regulamin dodawania zdjęć i popraw powyższego posta. BTW zapisanie screenu w bmp to jakaś paranoja, słyszałeś o jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz Babacz Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 (edytowane) Witam koledzy. Podłączę się odrobinę pod ten temat. MEGANE I ph I silnik F3R 791 w zestawieinu ze skrzynią DP0. Bardzo dawno nie komunikowałem auta bo się nic nie działo. Kiedyś zapaliła mi się na chwilę kontrolka ABS i zwyczajnie chciałem sprawdzić ..."o co megi chodziło"...? Mój problem polega na całkowitej nagłej utracie komunikacji z kalkulatorami, przy czym chodzi mi o połączenie SONDA CLIP - CLIP a nie DDT2000. Dodam, że wcześniej komunikacja była bez problemu i wersji pojedyńczej jak i wszystkich kalkulatorów na raz. Po podłączeniu sondy (podłączane trzy różne - 2 klony, 1 oryginał oraz 4 PC z różnymi wersjami CLIP) palą się wszystkie diody na sondzie CLIP, czyli jest zasilanie i komunikacja i po stronie gniazda diag. i po stronie PC. Sprawdziłem: * wszystkie bezpieczniki obok gniazda diag, * w czarnej skrzynce pod maską, * w czarnej skrzynce obok AKUMUL, * wszystkie połączenia intalacji oraz wtyczkę i gniazdo ECU, i wszystko wygląda na OK. Czy ktoś ma pomysł co mógłbym sam jeszcze sprawdzić zanim oddam w dobre ręce i zacznę wydawać dudki :). Z dużym opóźnieniem ale dopiszę info - problemem był wypalony pin, gniazdo i wtyczka jednej z wiązek dochodząca do BSI. Powodowało to zwarcie do masy na lini komunikacyjnej K i całkowity brak komunikacji. Pozdrawiam Darek Edytowane 6 Stycznia 2014 przez Dariusz Babacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi