Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

nowy zamek centralny

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Parę dni po zakupie Meganki przestał mi działać zamek centralny z pilota (radio). Ktoś już wcześniej grzebał w elektryce auta i odłączył orginalny, podłączając inny. Poprostu po zamknieciu już się nie otworzył. Kupiłem nowy zamek centralny na pilota (radio) i podłączyłem w/g schematu:

thumb_hosting_zdjec_1361903434__schemat_c_zamek.jpg

Niestety, zamyka ale nie otwiera drzwi. Wysłałęm do reklamacji, po przysłąniu nowej centralki to samo: zamyka, ale nie otwiera. Nie wiem co jest grane. Może jakieś skugestie z Waszej strony? Pozdrawiam.

Edytowane przez seitedo

Nie ładnie tak przedrzeźniać przedmówcę :lol:

to jest cały zamek wraz z siłownikami.. siłownik pod zamykanie drzwi i przewody jak na schemacie do nowych siłowników.. "+" i "-" podciągnąłem bezpośrednio od aku..

lapka2.gif

Regulamin pkt. 5.13 -Prezes

Edytowane przez Prezes

seitedo siłowniki też wymieniłeś?? Zawsze w większości jak centralny nie działa podpina sie centralke z alarmu i podpina sie np. sam centralny zamek i po kłopocie.Sterowanie zamka bierzesz z guzika na konsoli są to 2 przewody pierwszy i ostatni .Jak podłączysz a nie działa to obróć przewody i musi działać .Sam w tamtym tygodniu zakładałem u mnie.I mam na orginalnych siłownikach tyle że jak pisałem doczepiłem centralke i po sprawie.Te 2 przewody są do sterowania sygnałem zamknięcia drzwi a drugi to powrót. :lol:

Wymieniłem siłownik master przy drzwiach kierowcy.. i podpiąłem tak jak opisane jest w schemacie ( to schemat dostarczony z zamkiem centralnym). W orginalnym wyłączniku zamka centralnego wewnątrz auta podpiąłem przewody do pina 1 i ale jeszcze nie połączyłem z zakupioną centralką. Wydawało mi sie ze to całkiem osobne urządzenie. Co do zaniku prądu to nie wiem jak może dojść do tego. Po otwarciu drzwi kluczykiem mogę ponownie zamknąć go z pilota.

Ty podłączasz tylko centralkę (tylko tyle ci potrzeba + piloty i wiązkę oczywiście)

Dokładnie. Zrobiłem tak: do centralki doprowadziłe "+" i "-" z aku, zamontowałem nowego mastera w drzwiach od kierowcy, w wyłączniku wewnątrze kabiny doprowadziłem kable na pin 1 i 5 ale to jeszce nie podłączyłem z centralką. Centralkę z masterem połączyłem jak w schemacie w pierwszym poście. Zamek zamyka, ale nie otwiera drzwi z pilota.

Ładnie tak przedrzeźniać przedmówcę :lol:

jak pisalem na poczatku ktos juz grzebal przy tym. Jak kupilem auto to byl juz zalozony centralny na radio i dodatkowy osobny pilot do kluczyka. Zmienilem tylko mastera i nowa centralke. A jka siedze w aucie i zamykam pilotem to dziala zamkniecie i slychac prace centralki, jak chce otworzyc to cisza.

lapka2.gif

Regulamin pkt. 5.6; 5.13 -Prezes

Edytowane przez Prezes

to nowa centralka. Czy masz na mysli przekazniki w aucie czy jakies w centralce? Jezeli w aucie to nie podlaczone sa zadne przekazniki do centralki z auta. Z schematu wynika ze nie jest to potrzebne.

lapka2.gif

Regulamin pkt. 5.6 -Prezes

Edytowane przez Prezes