seitedo Opublikowano 26 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 (edytowane) Witam. Parę dni po zakupie Meganki przestał mi działać zamek centralny z pilota (radio). Ktoś już wcześniej grzebał w elektryce auta i odłączył orginalny, podłączając inny. Poprostu po zamknieciu już się nie otworzył. Kupiłem nowy zamek centralny na pilota (radio) i podłączyłem w/g schematu: Niestety, zamyka ale nie otwiera drzwi. Wysłałęm do reklamacji, po przysłąniu nowej centralki to samo: zamyka, ale nie otwiera. Nie wiem co jest grane. Może jakieś skugestie z Waszej strony? Pozdrawiam. Edytowane 26 Lutego 2013 przez seitedo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 26 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 Gdzie się wpinałeś ? Wpina się w przełącznik na konsoli pod dwa przewody i masz działający centralny, oczywiście "+" i "-" odpowiednio też. Z resztą opis podpięcia jest już na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seitedo Opublikowano 26 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 (edytowane) Nie ładnie tak przedrzeźniać przedmówcę :lol: to jest cały zamek wraz z siłownikami.. siłownik pod zamykanie drzwi i przewody jak na schemacie do nowych siłowników.. "+" i "-" podciągnąłem bezpośrednio od aku.. Regulamin pkt. 5.13 -Prezes Edytowane 26 Lutego 2013 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz325 Opublikowano 26 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 seitedo siłowniki też wymieniłeś?? Zawsze w większości jak centralny nie działa podpina sie centralke z alarmu i podpina sie np. sam centralny zamek i po kłopocie.Sterowanie zamka bierzesz z guzika na konsoli są to 2 przewody pierwszy i ostatni .Jak podłączysz a nie działa to obróć przewody i musi działać .Sam w tamtym tygodniu zakładałem u mnie.I mam na orginalnych siłownikach tyle że jak pisałem doczepiłem centralke i po sprawie.Te 2 przewody są do sterowania sygnałem zamknięcia drzwi a drugi to powrót. :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 26 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 Coś namieszałeś z podłączeniem. Wychodzi na to, że jak zamkniesz centralny, to odcina zasilanie centralki. Bez zasilania nie jest w stanie odebrać sygnału otwarcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seitedo Opublikowano 26 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 Wymieniłem siłownik master przy drzwiach kierowcy.. i podpiąłem tak jak opisane jest w schemacie ( to schemat dostarczony z zamkiem centralnym). W orginalnym wyłączniku zamka centralnego wewnątrz auta podpiąłem przewody do pina 1 i ale jeszcze nie połączyłem z zakupioną centralką. Wydawało mi sie ze to całkiem osobne urządzenie. Co do zaniku prądu to nie wiem jak może dojść do tego. Po otwarciu drzwi kluczykiem mogę ponownie zamknąć go z pilota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 26 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 Może przez to ze w oryginale nie ma zamka "master" tylko wszystkie są jednakowe i połączone równolegle (jeśli dobrze pamiętam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seitedo Opublikowano 26 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 Nie wiem czy dobrze rozumiem, ale przecież nie podłączam się do istniejącego zamka centralnego, tylko montuję nowy. Wiec chyba nie ma to znaczenia jak jest w orginale? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 26 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 Ty podłączasz tylko centralkę (tylko tyle ci potrzeba + piloty i wiązkę oczywiście) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 26 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 A jak siedzisz w aucie i otwierasz zamki z pilota, słychać przełączanie przekaźników z centralki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seitedo Opublikowano 26 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 Ty podłączasz tylko centralkę (tylko tyle ci potrzeba + piloty i wiązkę oczywiście) Dokładnie. Zrobiłem tak: do centralki doprowadziłe "+" i "-" z aku, zamontowałem nowego mastera w drzwiach od kierowcy, w wyłączniku wewnątrze kabiny doprowadziłem kable na pin 1 i 5 ale to jeszce nie podłączyłem z centralką. Centralkę z masterem połączyłem jak w schemacie w pierwszym poście. Zamek zamyka, ale nie otwiera drzwi z pilota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 27 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 Podłącz centralkę z przełącznikiem i powinno być ok, jeśli nie to zmień zamek w drzwiach na oryginalny(taki jaki był) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seitedo Opublikowano 27 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 (edytowane) Ładnie tak przedrzeźniać przedmówcę :lol: jak pisalem na poczatku ktos juz grzebal przy tym. Jak kupilem auto to byl juz zalozony centralny na radio i dodatkowy osobny pilot do kluczyka. Zmienilem tylko mastera i nowa centralke. A jka siedze w aucie i zamykam pilotem to dziala zamkniecie i slychac prace centralki, jak chce otworzyc to cisza. Regulamin pkt. 5.6; 5.13 -Prezes Edytowane 27 Lutego 2013 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 27 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 To może masz uszkodzone przekaźniki odpowiedzialne za otwieranie skoro nie słychać pstrykania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seitedo Opublikowano 27 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 (edytowane) to nowa centralka. Czy masz na mysli przekazniki w aucie czy jakies w centralce? Jezeli w aucie to nie podlaczone sa zadne przekazniki do centralki z auta. Z schematu wynika ze nie jest to potrzebne. Regulamin pkt. 5.6 -Prezes Edytowane 27 Lutego 2013 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi