Kizio21 Opublikowano 2 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 Witam. Mam problem z moją megane 1.6 z 1996 roku. Po dłuzszym postoju na dworze auto odpaliło lecz zaraz zgasło. Teraz wogóle nie zapala się kontrolka "zygzak" oraz nie słychac wogóle pompy paliwa. Co się stało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 2 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 Sprawdź bezpieczniki pod kierownicą i pod maską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kizio21 Opublikowano 2 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 (edytowane) Bezpieczniki sprawdzałem już chyba wszystkie, te pod maską 7,5A, te koło aku, całą tą skrzynkę przeczyściłem bo była zaśniedziała ale dalej nic z tego.. Kontrolka EKG czy tam "zygzak" wogóle się nie zapala przy czym pompka się nie załącza (pompka jest sprawna, była sprawdzana), auto zdrowo kręci lecz silnik nie daje oznaku życia.. Edytowane 4 Marca 2013 przez Kizio21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bArEk Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Witam, Podłączam się pod temat u mnie ten sam problem od wczoraj lecz świeci kontrolka EKG (komputera) ? Pompa nie pracuje, immo wycięte! Bezpieczniki OK Rozwiązał ktoś taką zagadkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_Pl Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 (edytowane) sprawdźcie i wyczyśćcie kostkę pod maską pod skrzynką z bezpiecznikami mi się kiedyś lekko wysunęła i też nie było zygzaka i auto nie paliło. // ale pierwsze sprawdźcie bezpiecznik 5 amperowy w kabinie o oznaczeniu MEMO INJECT Edytowane 8 Marca 2013 przez Pawel_Pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bArEk Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 U mnie kontrolka od komputera ŚWIECI cały czas zaraz po przekręcaniu kluczyka i nie gaśnie! Sprawdzałem wszystkie bezpieczniki, nic nie pomaga! Dodam że 2tygodnie temu został wycięty z kompa immobiliser. Najwcześniej w poniedziałek sprawdzę jak podepnę się pod złącze diagnostyczne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kizio21 Opublikowano 12 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 bezpieczniki sprawdzałem wszystkie.. Którą kostkę wyczyścić? tą skrzynkę koło aku całą przeczyćiłem i nic.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_Pl Opublikowano 12 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 Tą "chyba białą" znajduje się centralnie pod bezpiecznikami w komorze silnika nad lewym nadkolem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 12 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 nie słychac wogóle pompy paliwa. Ja bym zaczął od tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_Pl Opublikowano 12 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 (pompka jest sprawna, była sprawdzana) już to przerobił :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 12 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 Może i przerobił, ale wszystko wskazuje, że do pompki nie dochodzi napięcie. 1) przekaźnik pompki 2) czujnik uderzeniowy 3) kabelki we wtyczce pod lewym słupkiem A (szczególnie jak długo stał) Chyba jednak nie przerobił, albo o tym nie pisze. Skoro pompka pracuje na krótko, trzeba szukać dlaczego nie dostaje zasilania, gdzie ginie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kizio21 Opublikowano 12 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 o jaka wtyczke chodzi? tą koło aku czy tą gdzie są przekaźniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 12 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 Kolega wyraźnie napisał pod lewym słupkiem czyli w kabinie pod plastikami z lewej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bArEk Opublikowano 12 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 U mnie niestety padł komputer, sprawdziłem wszystkie styki, wtyczkę od komputera i okazuje się że komputer nie kontaktuje! Prawdopodobnie usterka spowodowana przez złe usunięcie immobilizer. Muszę kupić nowy komputer najlepiej już z usuniętym immobilizerem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kizio21 Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 sprawdzałem. nic to nie daje. Spróbuje jeszcze wprowadzić kod do immo. Jeśli nie pomoże to odsyłam moją Megane na złom. Dodano: 30 kwi 2013 - 13:49 Megane poszła na złom.. i po problemie, lecz nigdy nie kupie już tego auto. straciłem mnóstwo pieniędzy i nerwów. Dziekuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi