gregorkg Opublikowano 3 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 (edytowane) Witam. Czy megane II hatchback 5d i kombi mają taką samą długość progu? Pozdrawiam. Edytowane 3 Marca 2013 przez gregorkg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 3 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 (edytowane) Rozstaw osi jest inny wiec i progi mogą być inne: http://megane.com.pl/topic/21435-wymiary-hatchback-vs-kombi-vs-sedan/ Należy jednak zwrócić uwagę na kąt pomiędzy progiem z przodem tylnego nadkola. Nawet na szkicach widać że w HB jest on zbliżony do kąta prostego, przy sedanie i kombi jest to kąt rozwarty. Nie sadzę jednak, by tym zabiegiem udało się 61mm różnicy wizualnie zamaskować. Dlatego przypuszczam ze długość tych progów jest różna w tych wersjach. Najprosciej zmierzyć na parkingu. Edytowane 3 Marca 2013 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregorkg Opublikowano 3 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Witam. Mam prośbę. Czy osoba posiadająca megane II 2003-2005 hatchback 5d mogła by zmierzyć długość progu. (tak jak się drzwi kończą). Nie mam dostępu do takiego auta a nie chcę iść mierzyć na parking bo pomyślą, że coś kombinuję przy aucie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.zyga Opublikowano 4 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 W kombi próg jest dłuższy od HB.Różnica jest na odcinku tylnych drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi