warcislav Opublikowano 6 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 (edytowane) Witam ~~~~~~~~~~~~~~~~ Piszę bo nigdzie nie znalazłem wyczerpującej informacji. ~~~~~~~~~~~~~~~~ Mam megane 1 w gazie. Gaz założony w 2008 roku Butla była z 2002 czyli miała ważność do 2012 (10 lat) ~~~~~~~~~~~~~~~~ W 2008 jak była zakładana przez poprzedniego własciciela miała już 6 lat. ~~~~~~~~~~~~~~~~ W dokumentach od założenia gazu mam, że następne badanie okresowe ma być wykonane nie później niż w 2012 roku. ~~~~~~~~~~~~~~~~ Przymierzam się do sprzedania samochodu i nie pamiętam czy poprzedni właściciel robił legalizację na kolejne lata. ~~~~~~~~~~~~~~~~ Jak mam to sprawdzić? Czy w dowodzie jest wbita legalizacja ?? Czy musi być do tego jakis dokument ? Regulamin pkt. 5.9 -Prezes Edytowane 6 Marca 2013 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 6 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 Do butli musisz mieć papier/homologację która jest wymagana na przeglądzie i w niej jest data następnego badania oraz w DR masz datę wbicia LPG w dowód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 6 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 Najprościej jest zobaczyć na butli czy jest jeszcze wolne pole na wbicie daty ważności legalizacji na tabliczce znamionowej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 6 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 Za nową butlę zapłacisz 450zł ze wstawieniem a legalizację dostaniesz lub nie i to trwa cały tydzień takie sprawdzenie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcislav Opublikowano 6 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 Dzięki za szybką odpowiedź. Jutro podzwonie po gazownikach i popytam jak u nich z cenami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi