Sroqraf Opublikowano 6 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 Witam, podpinam się - własnie zamierzam się z zakupem drugiej Meganki. W grę wchodzi jedynie 1,4 16V. Wpadła mi w oko ta - http://otomoto.pl/renault-megane-klima-el-szyby-cd-igielka-C28119779.html co sądzicie? Sprzedawca przesłał mi wszystkie faktury i dokumenty itd. Wygląda na to, że jest OK. Jutro będę miał potwierdzenie z ASO Renault co do przebiegu. W sobotę jadę ją obejrzeć. No i druga - nieco mniej optymistyczna - http://otomoto.pl/renault-megane-lift-oplacony-klima-93tkm-C28093036.html Jestem ciekaw Waszych opinii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 6 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 W tym dziale nie ma "podpinania" Każdy zakłada swój wątek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcz_07 Opublikowano 7 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Oba auta z przebiegiem bajecznym :) sam bym taki chciał mieć :lol: Jak dla mnie oba z tyłu po przygodach, ale mogę się mylić, oba warte zaglądniecia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sroqraf Opublikowano 7 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Otóż to :lol: Sam podchodzę do tych ofert bardzo sceptycznie. Absolutnie się nie ekscytuję. Jutro będę miał wyciągi z zarejestrowanej historii serwisowej. Ciekawe co się ujawni. W sobotę jadę obejrzeć wariant I. Do drugiej oferty mam trochę dalej. TAk czy inaczej, w 2010 roku kupiłem moją z przebiegiem 92 tys. choć spodziewałem się, że ma znacznie więcej. ASO w Pile przy pierwszej wizycie poinformowało mnie, że w 2007 auto miało 64tyś przebiegu, a to nieco uwiarygadnia to co widzę na wyświetlaczu. Dziś to już 170tyś :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcz_07 Opublikowano 7 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 (edytowane) Dobrze by było przed wyjazdem na oględziny o telefon do sprzedawcy i poproszenie o VIN, będzie to swoisty test, jak zareaguje na taką procedurę z Twojej strony. A jak już będziesz na miejscu, to oczy, uszy i nos szeroko otwarty :lol: PS. Kolega z aWc? :) Edytowane 7 Marca 2013 przez pcz_07 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sroqraf Opublikowano 8 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 :lol: VINy już mam - oba przypadki. Dziś będę miał histore serwisowe obu aut. No i owszem, jestem aktywnie na awc :) Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcz_07 Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 A czy masz jakieś darmowe dojścia do sprawdzenia po Vin-ie :lol: Bo miałbym interes, że tak powiem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sroqraf Opublikowano 8 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 No właśnie darmowe nie :/ Szkoda, że nie zgadaliśmy się wcześniej. Dorzuciłbym VIN do listy. Co chcesz sprawdzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcz_07 Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 szczerze, to swój dieslowóz :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sroqraf Opublikowano 8 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 przy najbliższej wizycie w ASO powiedzą Ci bez problemów jaka jest jego historia. A ja dostałem właśnie info, że przebiegi obu wydają się być OK. Pierwszy w 2010 roku miał 112 tyś podczas ostatniej wizyty w ASO (obecnie 132) a drugi 85tyś w 2012 (obecnie ponad 90tyś). Trzeba je dokładnie obejrzeć pod kątem bicia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcz_07 Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 To powiem Ci że niewielkie, ale właśnie, tu powinna włączyć się lampka, mały to może oznaczać dwie rzeczy: mało bo mało lub mało bo były przeznaczone do życia już w innym wymiarze :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sroqraf Opublikowano 9 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 No to obejrzałem sobie Megane http://otomoto.pl/renault-megane-klima-el-szyby-cd-igielka-C28119779.html Ogólnie auto całkiem przyzwoite, ale: 1. tradycyjnie w Megane - listwy dachowe dostały skrzydeł - strasznie to szpetne :) 2. uszczelka dolna szyby drzwi prawy tył odstaje w środku długości jakby coś pod nią było 3. szybka lusterka zewnętrznego prawego nieoryginalna, rzekłbym nawet tandetna podróba - bez punktów oddzielających część asferyczną - w ogóle płaskie jak lustro łazienkowe. 4. wbrew opisowi - komputera brak 5. sprzedawca conajmniej przekonany o swojej wyższości intelektualnej, ot spec w dziedzinie kiedy zaczęło się kręcić nosem stanął ukłonił się i rzekł "do widzenia" :) Kultura pełną gębą :lol: IMHO Auto zdecydowanie za drogie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcz_07 Opublikowano 9 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Witaj Co do list, to w phII są gorszej jakości, miałem phI to tam było lepiej, u mnie i tak w porównaniu do kumpla coupe jest dobrze, wg mnie też, uszczelki w obecnej mam wzorowe, w poprzedniej też jedna z prawej strony, tylne drzwi odchodziła, u brata w clio2 też jedna odchodzi, urok renault, komputer fajna sprawa, dzisiaj doposażyłem swoją czarną w to cudo, bo licznik padł, reanimacja nie powiodła się więc mam teraz z kompem na pokładzie :lol: Cena wysoka, jeśli dojdzie recykling to i owszem, za taką cenę to można kupić coś czym ktoś pojeździł i doinwestował, sam bym cenił tyle, bo więcej nie ma sensu. Szukaj dalej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramses123 Opublikowano 10 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 1. tradycyjnie w Megane - listwy dachowe dostały skrzydeł - strasznie to szpetne :!: 2. uszczelka dolna szyby drzwi prawy tył odstaje w środku długości jakby coś pod nią było 3. szybka lusterka zewnętrznego prawego nieoryginalna, rzekłbym nawet tandetna podróba - bez punktów oddzielających część asferyczną - w ogóle płaskie jak lustro łazienkowe. 4. wbrew opisowi - komputera brak 5. sprzedawca conajmniej przekonany o swojej wyższości intelektualnej, ot spec w dziedzinie kiedy zaczęło się kręcić nosem stanął ukłonił się i rzekł "do widzenia" :!: Kultura pełną gębą :!: Auta przestają być idealnymi gdy wyjadą z salonu. Te zrobiły to kilka ładnych lat temu. Jak dla mnie trochę na silę się odwodzisz od tego auta. Mów wprost, że chodzi o pieniądze, bo to co podajesz tutaj to jak sam zauważasz albo typowa przypadłość tych samochodów, albo pierdoła która sobie można pod blokiem lub w garażu w ciągu 30 minut doprowadzić do porządnego stanu. Natomiast co do sp[sprzedawcy, to nie szukaj w nim przyjaciela, ani doradcy. To będzie zawsze człowiek, który chce na Tobie zarobić i wcisnąć auto za wszelką cenę, a czy jest przy tym sympatycznym panem rozmawiającym o wszystkim wątpliwościach, czy bucowatym handlarzem nie ma już znaczenia. I tak od Ciebie zależy czy auto kupisz czy nie. To by było na tyle, takie moje subiektywne odczucie po przeczytaniu tego wątku. Pzdr ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sroqraf Opublikowano 10 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 (edytowane) Z każdą z wcześniejszych opinii się zgadzam. Wcale nie ukrywam, że cena wskazanego auta mi nie odpowiada. Sprzedawca za 2002 rok chce 8490 + 1200 zł opłat. Ostatecznie auto zeszłoby za kwotę 9000zł. Stan wcale nie odbiega od innych, które oglądałem a są zdecydowanie tańsze. Zainteresowała mnie ta oferta http://otomoto.pl/renault-megane-C28202725.html - auto jest już zarejestrowane co dla mnie jest dużym plusem. Zastanawiało mnie tylko parę kwestii, choćby dwa różne zagłówki w fotelach przednich... dziwna sprawa. Telefonowałem do właściciela i po tej rozmowie już nie ma sensu tego auta oglądac. Dlaczego? - pytanie dot. fotela - odpowiedź: właściciel zaskoczony, nie zauważył i pyta czy napewno oglądam jego ogłoszenie :!: - pytanie dot. zderzaka przód - zaskoczony - pytanie o dokonane wymiany, naprawy - 2 lata ma auto i nic nie robił - dlaczego nie ma popielniczki? - zaskoczony Zastanawiam się czy sprzedaje swoje auto :!: komputer fajna sprawa, dzisiaj doposażyłem swoją czarną w to cudo, bo licznik padł, reanimacja nie powiodła się więc mam teraz z kompem na pokładzie Czyli wymiana licznika i manetki rozwiązuje problem? Myślałem, że wystarczy manetka. Edytowane 10 Marca 2013 przez Sroqraf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi