Rixon87 Opublikowano 9 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 (edytowane) Problem polega na tym że chcę otworzyć auto z kluczyka drzwi kierowcy to nie otwiera ale jak otworze centralnym i chce zamknąć z kluczyka to zamyka i otwiera co może być przyczyną czy to winna zamka bo drzwi rozbierałem i wszystko tam wygląda ok. Regulamin pkt. 5.7 -Prezes Edytowane 9 Marca 2013 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 9 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 (edytowane) Opisz to jaśniej z rozgraniczeniem czy to otwieranie jest mechaniczne (kluczyk w zamek i przekręcasz) czy z przycisku kluczyka. Gdzie tkwi ten problem i co chcesz uzyskać?? Czyżby otwarcie wszystkich zamków po włożeniu kluczyka w zamek drzwi kierowcy i jego przekręcenie?? Jeśli tak, to w megankach i sceniolach tego nie zrobisz, fabrycznie brak takiej opcji. Edytowane 9 Marca 2013 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rixon87 Opublikowano 9 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 (edytowane) Nie chodzi o to zamykam zamek centralnym i jak chce otworzyć auto kluczek ( mechanicznie) to nie otwiera kluczyk się normalnie przekręca ale jak otworze zamek centralnym to już mogę normalnie zamykać i otwierać drzwi z kluczyka ( mechanicznie) Regulamin pkt. 5.7 Może tak zacznij stosować odpowiednie znaki przestankowe i pisz zdaniami, zaczynając je odpowiednio napisaną literą :lol: -Prezes Edytowane 9 Marca 2013 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 9 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 W takim razie, problem zapewne leży na połączeniu pomiędzy bębenkiem, a blokadą zamka. Czasami sam zamek wystarczy przesmarować WD40 i zapadki lepiej pracują. W drugich drzwiach masz wszystko sprawne?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rixon87 Opublikowano 9 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 pryskałem wd40 nawet rozbierałem drzwi jak kręcę kluczykiem to widać że z drugiej strony też się rusza zapadka a nie zamyka otwiera zamka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 9 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 (edytowane) Ruszać się może i nawet powinno ale czy robi to w odpowiednim stopniu?? Widocznie siłownik elektryczny przy zamykaniu centralnym bardziej przesuwa blokadę i dźwigienka od bębenka nie może jej odblokować. Przy zamykaniu przekręcając kluczyk (mechanicznym) widocznie jest to inaczej ustawione. http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://www.autoreal.pl/_var/gfx/1d25e3c2e2e864815828915dd6b0e70f.jpg&imgrefurl=http://www.autoreal.pl/index.php?products%3Dproduct%26prod_id%3D1444&h=450&w=600&sz=59&tbnid=R1TkXJogYaRZjM:&tbnh=90&tbnw=120&zoom=1&usg=__76V4iHLqOis6aR0V5rl9lbWtUhw=&docid=5htCay2g1rdeZM&sa=X&ei=E0g7UdSfM47FswbDloC4AQ&ved=0CEYQ9QEwAw&dur=443 (to nie wstawiona fota ale link do fotki znalezionej przez wyszukiwarkę, do fotki nie posiadam praw autorskich, dlatego musiałem pominąć kopiowanie i wklejanie w forumowy hosting) Edytowane 9 Marca 2013 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rixon87 Opublikowano 9 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Czy rusza się w odpowiednim zakresie tego nie wiem ale sprawdzę to próbując obejść zamek ale to jak zrobi się cieplej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi