Hircyn Opublikowano 17 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Witam, jadę dzisiaj Renią (na szczęście powoli, wciskam hamulec i... psikus bo hamulca nie ma. Pedał wchodzi gładko do samego końca ale żadne z kół nie hamuje. Dodatkowo przy skręceniu kołami w prawo słychać coś w rodzaju stuku/tarcia. Po zatrzymaniu i oględzinach zauważyłem, że cała felga przedniego lewego koła jest zapluta płynem hamulcowym. Doturlałem się zawrotną prędkością 15 km/h do domu i juto do mechanika, ale najpierw chciałbym się was spytać co mogło pójść źle? Cylinder hamulca? Przewód hamulcowy puścił? Serwo jest w całości z tego co widziałem, płyn leci tylko przy lewym przednim. Proszę o jakieś wskazówki, żebym zielony do mechanika nie pojechał i jeśli ktoś zna orientacyjne koszty naprawy to też byłbym bardzo wdzięczny. Samochód to Renault Megane I phI rocznik 1996r. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 17 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Cylinder hamulca? Przewód hamulcowy puścił? Być może, rozbierzesz to się dowiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi