kolek Opublikowano 8 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 tyle samo, bo tyle samo roboty jednak niektóre firmy mogą liczyć troszke wiecej bo niby odważniki te przyklejane do alufelg są droższe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 8 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 nie szkoda ci felg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Human Resources Opublikowano 9 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2007 ja jezdze na alu juz 3cia zime... moj ojciec juz 4...nie widze zeby byly jakies problemy z odpryskami, lakierem itp pod wplywem chemikaliow, soli itp... poki co nie sa jeszcze kwadratowe.. nowoczesne felgi alu daja takze rade w zimie... znacznie sie roznia pod wzgledem wytrzymalosci od alu produkwanych np 10 lat temu.. jezeli chodzi o kosz to powinien byc ten sam, wszystko zalezy od warsztatu... co do odwaznikow to lepiej uzywac montowanych od srodka.. nie psuja wygladu felgii, ale w niektorych warsztatach bedziesz musial za nie doplacic pare zlotych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 9 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2007 Trochę obok tematu, ale o odważnikach: Paczka kosztowała w tamtym roku kilkanaście złotych, a w tym około 100 zł. Prawo unijne zakazało używania ołowiu. Taka ciekawostka. Ceny w Olsztynie za wyważenie wzrosły do 5 zł za sztukę i zauważyłem, że wielu oponiarzy montuje raz już użyte odważniki, które tracą swoją sprężystość i inne parametry mechaniczne (widziałem już kilka sztuk leżących na ulicach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelli Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Ja dopłaciłem 10 PLN więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 ja 60zl za zdjecie alusow & zdjecie z nich opon zalozenie drugich alusow i wywazenie ( byly juz z oponami ) krotko mowiac taniutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evo Opublikowano 11 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 u mnie też zakładanie na alusach drożej. stal - 40, alu 50. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 11 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 bo na alusach sa ciezarki zakaldane wewnatrz felgi a na stalowej na zewnatrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 11 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 a na stalowej na zewnatrzlub też od wewnątrz, kwestia gdzie trzeba dociążyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klaudi Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 dołączam się do pytania, mam zamiar kupić felgi (toora t940) i są trzy rodzaje ET - 25, 35 i 40. jakie wybrac? czy efekt szerszego auta dadzą te 25 czy 40 ? i czy szerokość 7 cali będzie pasowała do opon 195. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luxberg Opublikowano 18 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 Co dotyczy się felg 17 do meganki coupe będą za duże.Max to 16 z oponami 205/45r16 lub 195/50r16.Co do ET to będzie się wahało od 35 do 40 bo felgi są uniwersalne do wielu modeli aut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielonypan Opublikowano 18 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 Czy alufelgi powinny być jakoś zabezpieczone na zimę? jakiś spray, albo coś? proszę o podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 18 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 Tak, najlepiej felgami stalowymi. To jest najpewniejsze zabezpieczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 18 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 teraz robią już takie powłoki, że zima nie jest problemem dla alusów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zicherka Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 AVE bo na alusach sa ciezarki zakaldane wewnatrz felgi a na stalowej na zewnatrz Hmm. .. IMHO to zalezy od programu jaki jest na wywazarce, jak koleciowi sie nie chce to zalżczy program ze tylko po zewnętrzej stronie srodka felgi (ale zagmatwałem) przyklei ciężarki. Ja jestem upierdliwy i zawsze gościa męczę aby wybrał inny program i wybiera i klei z 2 stron od srodka felgi. Zdravim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi