phpion Opublikowano 22 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Witam, najpierw info o aucie: Megane I po lifcie, rocznik 2003, 1.6 16V, AIR. Półtora roku temu podczas naprawy wydechu uszkodzono mi taśmę poduszki powietrznej. Wymieniono mi ją na używaną, ale wkrótce po tym znowu zaczęły się z nią problemy. Od niedawna świeci mi się lampka poduszki, po podpięciu pod komputer - taśma do wymiany. I teraz moje pytanie. Starą (oryginalną z tego auta) mam, symbole na niej zawarte to: 28D3 DLEB1 428239 B 770042 8238 344 407 01 AH Na Allegro znalazłem sporo używanych, ale o innym symbolu, głównie są to 770084, a jak już jest 770042 to różni się innymi cyframi :/. Czy mogę kupić taśmę oznaczoną innym symbolem, czy uparcie szukać takiej samej? Nie wiem jaką włożono mi w ramach wymiany. Na pewno był z nią na dzień dobry taki problem, że nie było klaksonu Coś tam przelutowano i klakson działa. Zadzwonię dziś do ASO w celu wyniuchania czy mogę dostać taką taśmę, ale obawiam się, że podadzą taką cenę, że spadnę z krzesła, dlatego na razie rozeznaję używane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaru Opublikowano 22 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Jak poszukasz na forum, to jest użytkownik z Gliwic, który to naprawia w rozsądnych pieniądzach i ludzie sobie chwalą. Daleko nie masz, z paszportem chyba nie będzie problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phpion Opublikowano 30 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 (edytowane) Dzięki za odpowiedź. Nieco poszukałem i trafiłem na: http://gliwice.olx.pl/naprawa-zwijacza-tasma-poduszki-renault-megane-ii-scenic-ii-iid-288262896 - czy to ta polecana osoba? http://megane.com.pl/topic/20880-naprawa-zwijacza-ilosc-obrotow-kierownicy/page__st__128 - tutaj poprosiłem przez PW o podanie danych. Jeśli oba linki nie dotyczą tej polecanej osoby to prosiłbym o nazwę użytkownika. // Edit: Chyba chodzi o użytkownika misiek126. Po świętach się z nim skontaktuję. Dzięki za info - nie wiedziałem, że to się naprawia ;) Edytowane 30 Marca 2013 przez phpion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi